Fem una immersió en el desconegut món de l'aigua mineral natural.
ESCOLTA-HO ARAMenú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què els grans filòsofs occidentals han menystingut l'acte de menjar. Són qüestions que tracta al seu últim llibre "Pensar/Comer. Una aproximación filosófica a la alimentación", que publica amb l'editorial Herder. El cuiner Jordi Vilà, dels restaurants Alkimia i Alkostat, ens descobreix els secrets del suquet de peix i la sarsuela. Daniel Jordà, de Panes Creativos, hi posa el pa; i la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, hi porta el vi. Repassem l'actualitat de la setmana centrada en el Fòrum Gastronòmic de Girona, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós, i Philippe Regol ens recomana l'especialitat del restaurant Agreste de Barcelona.
Analitzem la revolta pagesa parlant amb Laia Angrill, de Cal Rossill, ramadera de 24 anys a l'Alt Urgell, membre d'Unió de Pagesos i de Plataforma Pagesa; Lluc Mercadé, economista expert en el sector agrari; Joan Pino, director del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals i catedràtic d'Ecologia a la Universitat Autònoma de Barcelona; Carla Febrer, membre del Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia Ambiental i Alimentària (BETA), de la Universitat de Vic, amb experiència en polítiques europees agràries; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; i Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, responsable de La Platjeta i membre de l'Associació de Dones de la Mar. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Windsor de Barcelona. El cuiner David Rodríguez ens recomana un arròs de pèsols del Maresme.
L'estat d'Israel està utilitzant la gana com a arma de guerra, bloquejant l'aigua i els aliments a la població palestina. En parlem amb l'escriptor, historiador i metge palestí Salah Jamal, amb el periodista David Segarra, autor del llibre "Viure, néixer i morir a Gaza" (Sembra Llibres) i amb Javier Guzmán, director de Justícia Alimentària. Carme Gasull ens porta un dels dolços més característics dels dies de Carnaval: la coca de llardons. Parlem de la seva història i de maneres de fer-la amb Núria Bàguena, investigadora d'història de la cuina i professora de patrimoni culinari; i amb Jaume Viñallonga, segona generació de la pastisseria Viñallonga, de Montornès del Vallès. Descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat que ens recomana el cuiner Josep Gregorio, del restaurant El Portalet de Bossòst, a la Vall d'Aran.
Al restaurant caníbal posem el focus en productes audiovisuals sobre ciència i alimentació. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, analitza la sèrie "You are what you eat: A twin experiment" (Som el que mengen, un experiment amb bessons) i la docusèrie "Vivir 100 años: Los secretos de las zones azules", que estan arrasant a Netflix. Amb Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, i Maria Constenla, professora de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la Universitat Autònoma, aclarim molts dubtes sobre l'anisakis, un paràsit del peix que està fent que hi hagi gent que mengi peix amb aprensió. Parlem amb Pere Muxí, productor de tòfona, al capdavant de Sota Terra, una empresa que produeix i ven tòfones, patates i pomes ecològiques. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant de Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant El Bart, de Vic, a Osona.