Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín

Colonització culinària: robatori de receptes i un munt d'estereotips

Durada: 1 h 2 min
05/05/2024
Compartim taula amb la periodista i escriptora mexicana Ana Luisa Islas i parlem d'apropiació cultural al món de la cuina i descolonització culinària. Són algunes qüestions que toca a l'assaig "Mejor oler a mar" (editorial Col and Col). Carme Gasull ens descobreix la singular història del pastís de formatge: des de l'antiga Grècia a Nova York. Parlem amb l'autor del Millor Pastís de Formatge Català 2024: el pastisser Pau Carranza, de la pastisseria Larrosa de Flix, a la Ribera d'Ebre, i amb el formatger que ha elaborat el formatge amb què Pau ha fet el seu pastís: Julio Manero, de la formatgeria Serra del Tormo, de la Torre de l'Espanyol, també de la Ribera de l'Ebre. Arturo Puente dissecciona l'imperi del pernil que ha creat Enrique Tomás. Descobrim la frase caçada al vol en un restaurant de Salvador Garcia-Arbós, i fem gana amb l'especialitat del restaurant El Cairat, de Falset, al Priorat.

Àudios