Pierre Leboucher, Xavier Macaire i Carles Manera -esquerra a dreta- després de creua la línia de meta a Marie-Galante, Guadalupe
Pierre Leboucher, Xavier Macaire i Carles Manera -esquerra a dreta- després de travessar la línia de meta a Marie-Galante, Guadalupe (Copyright/ Jean-Marie Liot/ NIJI40)
Vela

Carles Manera guanya la travessa atlàntica Niji40

En aquesta ocasió el regatista català anava acompanyat dels francesos Xavier Macaire i Pierre Leboucher a bord d'un vaixell de la Classe 40 de poc més de 12 metres

Miquel RibasActualitzat

Carles Manera, regatista del Club Nàutic Port de la Selva, segueix ampliant currículum per seguir creixent com a navegant oceànic. El jove, de 25 anys, acaba de guanyar la primera edició de la regata transatlàntica Niji40, organitzada per Ultim Sailing, que anava de Belle-Île-en-Mer, la més gran de les illes bretones, al Carib, en concret a Marie-Galante, Guadalupe.

En aquesta ocasió no ha navegat sol. Ho ha fet en companyia dels francesos Xavier Macaire i Pierre Leboucher i a bord d'un vaixell Snef de la Classe 40. La tripulació ha trigat 14 dies i 20 hores i el vaixell ha recorregut 4.066 milles nàutiques, fent una mitjana d'11,42 nusos. Per a Manera era la seva quarta regata transoceànica, l'última va ser la Mini Transat 2023, en què va acabar en segona posició.

El podi a la regata de la Mini Transat li va obrir les portes en el competitiu sector de la vela oceànica professional francesa. Xavi Macaire, el patró de l'Snef, el va seleccionar per fer aquesta regata transoceànica. No ha estat una travessa tranquil·la, ja que van haver de travessar dues borrasques amb onades de 10 metres i vents de 50 nusos.

Una al golf de Biscaia i l'altre a les Açores. El vaixell del regatista català sempre ha anat al capdavant, però ha mantingut una aferrissada competència amb el vaixell Acrobàtica, d'un equip francoitalià que ha acabat només una hora després d'ells.  

A les nou i vuit minuts del matí -hora catalana- han travessat la línia d'arribada al Carib. Un cop a terra, Carles Manera ha reconegut que està molt satisfet d'aquesta victòria en la primera regata que fa en la classe 40.

"Realment ha sigut una gran oportunitat professional. He après molt, ja que navegar amb tres persones canvia molt de fer-ho en solitari. Amb tres tripulants es pot portar molt més al límit el vaixell i també descansar més."

El regatista empordanès d'aquí una setmana estarà de tornada al circuit Mini 650 amb el seu prototip que va construir l'any passat per seguir la temporada i preparar-se per al gran repte de l'estiu, la SAS, una regata que surt de Les Sables-d'Olonne direcció a les Açores, i tornar, en solitari, sense comunicació i sense tecnologies a bord.

 

 

Anar al contingut