Un mòbil amb l'app Tiktok
Milers d'iraquians seguien Om Fahad a la plataforma xinesa TikTok (Nordskov Media)

Maten a trets la influencer iraquiana Om Fahad, condemnada per menystenir la moral pública

Un atacant no identificat li va disparar des d'una moto

Un home amb una moto ha matat a trets una influencer coneguda com a Om Fahad davant de casa seva, a Bagdad. El ministeri de l'Interior de l'Iraq ha confirmat que una "dona coneguda a les xarxes socials" havia estat assassinada per "agressors desconeguts".

L'atacant no identificat va disparar divendres a la dona, que en realitat es deia Ghufran Sawadi, quan era al seu cotxe en un districte del centre de la capital.

Fa un any un tribunal la va condemnar a sis mesos de presó per compartir "vídeos que contenen comentaris indecents que soscaven la modèstia i la moral pública".

Desenes de milers d'usuaris la seguien a TikTok, on s'havia fet famosa amb vídeos on sovint apareixia movent-se al ritme de la música iraquiana.

@om.fahd9

?????? ???????? ????????

? ????? ?????? - om.fahd9

 

El govern de l'Iraq va llançar una campanya l'any passat per netejar el contingut de les xarxes socials perquè considerava que infringia "la moral i les tradicions" iraquianes.

Es va establir un comitè del Ministeri de l'Interior per rastrejar TikTok, YouTube i altres plataformes a la recerca de clips que considerava ofensius. Els internautes podien denunciar publicacions a través d'una plataforma.

Diversos famosos de les xarxes socials han estat condemnades a presó o obligades a disculpar-se pel contingut publicat, que poden ser vídeos humorístics o satírics.

El 2018 la influencer i model Tara Fares va ser assassinada a trets a Bagdad mentre anava al seu descapotable Porsche blanc amb seients vermells.

ARXIVAT A:
Xarxes socials IraqTikTok
Anar al contingut