Publicitat

 
 

Premi Cerverí a la millor lletra de cançó 2011 Premi Cerverí a la millor lletra de cançó publicada en català, organitzat conjuntament per Catalunya Ràdio, iCat fm i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock" i el portal Vilaweb.

El grup Manel guanya el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó de l'any 2011 amb la cançó "Benvolgut".

Catalunya Ràdio, iCat fm i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock" i el portal Vilaweb, us conviden a participar en l'elecció popular de la millor lletra de cançó d'aquesta temporada. Voteu el Premi Cerverí 2011!

Premi Cerverí

Cada any la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana de novel·la, Miquel de Palol de poesia, Carles Rahola d'assaig, Ramon Muntaner de literatura juvenil, Cerverí de lletra per a cançó i Lletra de pàgines web de literatura catalana, instituïts per col·laborar en la difusió d'aquests gèneres i de la lectura en català i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres.

El Cerverí de lletra de cançó es va constituir l'any 1996. Els patrons membres del patronat de la Fundació Prudenci Bertrana són dinou en total: els patrons fundadors, els que es van incorporar posteriorment i els representants de les institucions que formen el patronat de la Fundació: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Òmnium Cultural i Caixa de Girona.

Les bases

Paral·lelament i conjuntament amb Catalunya Ràdio, es convoca el Premi Cerverí per votació popular per guardonar la lletra de cançó ja editada que hagi merescut més suport del públic entre les seleccionades pel jurat. Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l'últim any. No hi poden optar les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat fm, la revista "Enderrock" i Vilaweb faran difusió de les lletres que concursen al premi. Aquest premi és honorífic.

El jurat

La base del Premi continua sent la votació popular, a partir de les 8 cançons que el jurat ha triat entre totes les lletres editades. El jurat del Premi Cerverí a la lletra de cançó inèdita el formen crítics musicals i altres persones vinculades amb la música en català: el periodista musical Albert Puig; el director del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el periodista del grup d'emissores de Catalunya Ràdio Josep Martín i l'especialista musical Lluís Marrasé, amb Rafael Artigas com a secretari, sense vot, en representació de Catalunya Ràdio.

El procés

Durant tot l'estiu, Catalunya Ràdio i iCat fm emeten microespais diaris per donar a conèixer les 8 cançons. Es convida els oients a triar-ne una, votant a través del web de Catalunya Ràdio, on tenen la lletra reproduïda, l'autor i l'intèrpret. El sistema només permet votar una vegada. D'aquesta votació, en sortirà el Premi Cerverí 2011 a la millor lletra de cançó editada en català, que es farà saber a la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana. La festa de proclamació dels Premis Literaris de Girona 2011 tindrà lloc el setembre vinent a l'Auditori de Girona.

Els candidats 

· "Benvolgut". Manel

· "El vers d'abans-d'ahir". Casasses i Comelade

· "Foc i brases". Inspira

· "L'home número 12". Mazoni

· "Me sobren paraules". Antònia Font

· "Mil i un possibles finals". Refree

· "Pastís". Mine!

· "Partícules de Déu". El Petit de Cal Eril

 
 
 
 
 
Catalunya Radio