Sala de premsa

 
 
20/09/2012

Cruz valora positivament la reunió entre Mas i Rajoy, mentre Casals no es sorprèn del seu resultat

La presidenta d'Òmnium Cultural veu una oportunitat per a Catalunya per iniciar una nova etapa. El vocal del Consell General del Poder Judicial analitza la unificació dels partits judicials.

Dins de la programació especial per commemorar els 20 anys de Catalunya Informació, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, diu que no els sorprèn el resultat de la reunió entre el president Artur Mas i Mariano Rajoy, però es mostra esperançada que aquest resultat obri noves oportunitats per a Catalunya. "Esperàvem poquet d'aquesta capacitat d'entendre'ns per part del govern espanyol. S'ha tancat la porta de la relació amb el govern espanyol dins d'Espanya i s'ha obert una altra porta, que és la de la construcció del nostre propi estat i això genera il·lusió."

Per la seva banda, el vocal del Consell General del Poder Judicial, Carles Cruz, valora positivament l'entrevista entre els presidents, ja que "ha servit per prendre, per primera vegada, consciència del problema que des d'allà [Catalunya] s'anunciava des de feia temps i, per tant, ha arribat directament la informació correcta des de Catalunya al ciutadà de Madrid. I això, sense dubte, és una gran novetat".
Pel que fa a la proposta d'unificació dels partits judicials, remarca que no suposarà la desaparició de cap, però que és necessària ja que "la dispersió en partits judicials petits, impossibilita, avui per avui, donar-los a tots els mateixos serveis de qualitat". Segons el document del Consell General del Poder Judicial, es passaria dels 49 partits judicials actuals a 27.

Cruz també s'ha posicionat en contra de la política d'enduriment del codi penal, ja que "com s'ha demostrat al llarg de la història, el pensament de ‘com més dur sigui el codi penal menys delictes hi haurà' no és eficaç".
 

 
 
 
 
Catalunya Radio