Publicitat

 
29/05/2012

La Marató

La Marató per la pobresa tanca amb un marcador de 4.030.182 euros.

 

TV3 i Catalunya Ràdio han fet un programa excepcional per a una situació excepcional, la Marató per la pobresa. A les 01.20 del dilluns 28 de maig, hora en què s'han apagat els llums del plató, al marcador hi havia la xifra de 4.030.182 €, que aniran destinats a ajudar els que ajuden, a projectes presentats per entitats del tercer sector social.

La solidaritat dels ciutadans traduïda amb els donatius que han fet a través del 905 11 50 50 i les 694 activitats populars organitzades arreu de Catalunya han fet possible que, després de més de 17 hores d'intens directe, a Catalunya Ràdio, de les 9 a les 13, i a TV3, de les 12.00 a les 01.20, s'aconseguís sumar la xifra provisional de 4.030.182 €. Pel que fa a trucades telefòniques n'hi ha hagut 32.702.

Ha estat un dia intens i llarg de Marató per divulgar, sensibilitzar i entretenir per lluitar contra l'exclusió social, com a resposta a la creixent demanda de col·lectius i entitats socials i del conjunt de la societat catalana.

El període per fer donatius estarà obert fins al 30 de juny a través del compte corrent de La Caixa 2100-055-35-0202050076, d'Internet, Servicaixa i mòbil.


A les 9 del matí s'obria el marcador a Catalunya Ràdio

El programa de Catalunya Ràdio, dirigit i presentat per Sílvia Cóppulo, ha donat el tret de sortida a la Marató. Han estat 4 hores d'entrevistes, reportatges, connexions en directe a tot el territori, entreteniment i l'actualització constant del marcador que s'ha combinat amb la sensibilització, l'anàlisi i la reflexió sobre el que comporta ser pobre avui, la resposta que són capaços de donar els projectes assistencials i de voluntariat o l'adaptació a una nova situació, amb diferents testimonis de sociòlegs, psicòlegs i altres experts.

Al programa, hi han participarat, entre altres, Manu Guix, Elena Gadel i Lídia Guevara, autors de la cançó "Fora de joc"; Pere Tàpias i el seu espai "Tàpias variades"; Empar Moliner; Pep Sala cantant "Boig per tu"... i Xavier Graset i Xavier Solà, en directe des del centre d'atenció telefònica de la Fira de Barcelona.


La Marató a TV3, 13 hores de directe

Antoni Bassas i Agnès Marquès han conduït aquesta Marató puntual on hi ha hagut temps per escoltar testimonis i veure reportatges; connectar en directe amb el territori per conèixer algunes de les X activitats que s'hi portaven a terme; per anar a la seu telefònica de Fira de Barcelona, on hi havia 776 línies i 1.700 voluntaris que treballaven atenent-les i fent tasques de suport; per veure els clips solidaris i les crides de personatges de diferents àmbits que se sumaven a la causa de la Marató, l'actualització del marcador...

També hi ha hagut temps per a l'entreteniment amb actuacions com les de La Cubana, Joan Manuel Serrat i Josep M. Mas –Kitflus–, Nina i la Big Band de l'ESMUC, dirigida per Joan Munné, Lídia Pujol i els actors de "Polseres vermelles", Macaco, Manu Guix, Elena Gadel i Lídia Guevara, i els artistes d'"Un gran cor per la Marató", entre altres.

I a les 19.00 s'ha emès en directe el partit de futbol sala que han disputat els jugadors del primer equip del Barça repartits en dues formacions dirigides des de la banqueta, l'una per Josep Guardiola i l'altra, per Tito Vilanova, un partit que s'ha saldat amb un empat a 8 gols. El Palau Sant Jordi s'ha omplert de gom a gom per veure els guanyadors de la Copa de Rei de Futbol, que han aconseguit atreure una afició solidària que amb el preu de les entrades han fet pujar el marcador de la Marató.

Aquesta ha estat l'última oportunitat per veure Pep Guardiola dirigint la banqueta del Barça, i la primera en què els jugadors han portat l'equipació de la temporada que ve, amb els seus diversos models.

L'espectacle futbolístic s'ha completat amb l'actuació de Comediants, del Super3 i SP3, i de Manu Guix, Elena Gadel i Lídia Guevara, autors de "Fora de joc", el tema de la Marató per la pobresa.


També a tv3.cat, a les xarxes socials i als dispositius mòbils

La web www.tv3.cat/marato ha fet el seguiment del programa durant tota la jornada i ha publicat els vídeos de la Marató per la pobresa hora a hora, així com els vídeos del millors moments i els reportatges.

L'emissió en directe s'ha pogut seguir també per internet durant tot el dia a través del servei TV3alacarta.

Els usuaris han pogut seguir el minut a minut del programa a través de les xarxes socials Facebook i Twitter, que han tingut una activitat continua i intensa al llarg de les més de 13 hores de l'emissió.

Els participants en les diferents activitats per recollir fons per la Marató han enviat 640 fotos.

Una altra manera de fer el seguiment del programa, informar-se, fer donatius, comentaris… ha estat l'aplicació gratuïta per a mòbils, disponible per a telèfons Android i iPhone.


El destí dels fons recaptats

Els fons recaptats serviran per finançar projectes socials que millorin i dignifiquin situacions de desigualtat social i de pobresa a Catalunya agreujades per l'actual conjuntura econòmica presentats per organitzacions de l'àmbit de la pobresa i l'exclusió social.

S'han presentat 235 treballs segons quatre línies d'actuació –assistencial, habitatge, inserció sociolaboral i infància– que actualment són avaluats per un equip d'experts en matèria social sota la coordinació de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). L'impacte social i al territori, el caràcter innovador i transversal dels projectes i la seva capacitat transformadora són alguns dels factors que es valoraran en aquesta revisió.

El Patronat de la Fundació decidirà l'adjudicació final dels treballs guanyadors durant la primera quinzena de juliol. Les entitats premiades tindran un any per executar els seus projectes, fins al setembre del 2013, quan se n'exposaran públicament els resultats. ESADE Alumni, l'associació d'antics alumnes d'ESADE, col·laborarà amb la Marató per la pobresa fent el seguiment dels projectes de les entitats beneficiàries dels fons.

La Fundació La Marató de TV3 ha posat a l'abast de la Marató per la pobresa la seva estructura consolidada i la gestió rigorosa dels fons recaptats i dels projectes seleccionats. En aquest sentit, la fundació ha comptat amb el suport d'una Comissió Assessora Social per elaborar les bases d'una convocatòria excepcional.

Aquesta comissió, formada per professionals de trajectòria reconeguda del món universitari, de l'empresa i pròxims al tercer sector, vetlla conjuntament amb la fundació pel rigor del procés de selecció i de seguiment dels projectes que s'han presentat al concurs d'ajudes.

Enllaços patrocinats

Catalunya Radio