Una exclusiva de la Caixa

La transmissiˇ d'en Puyal amb un gran equip d'especialistes de la rÓdio i de l'esport

horari

Des d'una hora abans de l'inici del partit del FCB

Joaquim M. PuyalJoaquim M. Puyal
És el narrador i productor executiu del programa. Va començar la seva activitat radiofònica l'any 1968. Des del 1976 transmet partits de futbol en català. Ha narrat més de 2000 partits del F.C. Barcelona. És també el responsable de programes televisius de gran popularitat.

Ricard TorquemadaRicard Torquemada
És un dels enviats especials de la transmissió als camps de futbol on juga el F.C. Barcelona. La seva capacitat per analitzar els partits i el seu domini del futbol de tot arreu aporten coneixement i singularitat al programa. A més a més, ens acosta la pantalla, l'examen als jugadors, les entrevistes de la llotja i les rodes de premsa dels entrenadors després del matx.

Marta CarrerasMarta Carreras
És un dels enviats especials de la transmissió als camps de futbol on juga el F.C. Barcelona. És la persona del programa que treballa més a prop dels jugadors: controla les biografies personals i esportives dels protagonistes dels partits, qui hi ha a les banquetes, qui s'escalfa... Ningú sap les alineacions oficials abans que ella i, tard o d'hora, tots els jugadors passen pel seu micròfon a la part final de la transmissió. És l'últim fitxatge del programa per treballar davant del micròfon i la professional més jove de la transmissió. L'hem incorporat just quan s'acaba de llicenciar en periodisme.

Joan GelabertJoan Gelabert
És el realitzador tècnic de la transmissió des dels estadis. La seva responsabilitat és que el so arribi, des dels camps de futbol, en les millors condicions possibles fins a l'emissora. Fa més de vint anys que en Joan Gelabert va a tot arreu on juga el Barça, sigui on sigui. Per això i pel seu tarannà, és un pioner respectat per tots els col·legues.

Josep M. BatlloriJosep M. Batllori
És una de les veus clàssiques de la transmissió. A través d'ell coneixem els resultats, marcadors, travessa, classificació... és a dir, les dades de la jornada. A més, aporta les estadístiques més rellevants i curioses del Barça. Gràcies als seus arxius de la història recent del club blaugrana, els "papers del Batllori" i els seus "talls de veu" són una referència a la redacció d'esports de l'emissora.

Sergi CutillasSergi Cutillas
Sempre optimista, és un dels membres de la Sala d'imatges de la transmissió. En Sergi i els seus ajudants no es perden cap detall de les jugades destacades del partit del Barça (fa anar el DVD amunt i avall per repetir el que calgui: gols, penals, accions remarcables...) ni de la resta d'enfrontaments que es diputen mentre fem la transmissió. A més a més, aporta la visió del culer més "típic" al programa. Té intuïció i intel·ligència naturals però... diuen que quan l'equip perd, no sopa.

Carles DomènechCarles Domènech
És un del membres de la Sala d'imatges de la transmissió. Té l'habilitat de convertir les fredes dades estadístiques en elements clau per interpretar els partits de futbol. Les dades de Carles Domènech són un dels tresors del programa, sovint cobejats per altres col·legues i mitjans. Fa anys que treballa en el futbol de base, del qual és un enamorat. La seva disposició a treballar per a l'equip és immillorable.

Coia BallestéCoia Ballesté
És la responsable de la Recepció de Missatges. Selecciona i transporta a l'antena les comunicacions dels oients durant la transmissió. A més, periòdicament, planteja les qüestions que proposa l'audiència en relació amb el Barça i en relació amb la nostra feina en les seccions del programa El Barça respon i La transmissió respon. Gràcies al seu perfil professional pluridisciplinari té al seu càrrec la delegació de Catalunya Ràdio a Tarragona.

Francesc GarrigaFrancesc Garriga
És un dels membres del Centre de dades. A la transmissió col·labora en la informació de la jornada, en la valoració dels fets més importants i en el servei de documentació. Hàbil usuari d'internet, amb l'ajut de diaris i llibres, assisteix en la transmissió en l'aclariment de tota mena de dubtes que se'ns presenten: reglament, dades, actes, definicions de termes... Té cura de la secció El quiosc però per les seves condicions podria jugar en qualsevol lloc de l'equip...

Jaume RamonJaume Ramon
És el responsable del Control de possessió i localització de pilota de la transmissió. Ho calcula tot amb l'ajuda d'un programa informàtic d'Albert López amb el qual obté els percentatges de possessió de pilota de cada equip, la localització, la distribució per sectors dels atacs del Barça o el temps de joc real de cada partit. Aporta continguts d'interès al discurs de la transmissió.

Leo Adrogué
Aquest argentí descendent de catalans és director artístic de continguts sonors en diversos projectes de l'àmbit audiovisual. Des de la temporada 2006-2007 col·labora en el disseny sonor de la nostra transmissió. Gràcies a la seva habilitat en el muntatge musical i al seu domini de la manipulació d'efectes, assoleix resultats notables en la personalitat sonora del missatge. És responsable de la preproducció d'àudio del programa.

Xavier CussóXavier Cussó
És el responsable de l'àrea tècnica del programa al front d'una complexa taula de so d'última generació, que incorpora les prestacions d'un múltiplex, dissenyada, amb la seva participació, per experts enginyers de Catalunya Ràdio. Per fer aquesta feina cal eficiència tècnica, rapidesa de reflexos, esperit serè, bon gust, capacitat per treballar ordenadament i... també per improvisar! Un perfil no gens fàcil de trobar...

Quimet GarcíaQuimet García
Aquest jove tècnic superior de so és una de les últimes incorporacions professionals del programa. Apassionat per la música i per la ràdio, treballa en el disseny d'ambients i d'espais sonors. En el programa s'encarrega de gestionar el muntatge dels continguts informatius i comercials amb els recursos formals.

Jesús López, Xavi Vall, David Mendoza, Jordi PuigJesús López, Xavi Vall, David Mendoza, Jordi Puig
Són els nostres companys tècnics d'exteriors que s'alternen en la responsabilitat de la producció del so que s'origina en la zona de vestidors dels camps de futbol o en els punts que cobrim amb micròfons autònoms. Aquest senyal arribarà a la cabina de transmissions des d'on serà enviat, juntament amb el so que allà es produeix, cap el control central de la nostra emissora. Tots ells, quan cal, assumeixen també la responsabilitat de la realització tècnica de la transmissió o altres encàrrecs en l'àmbit de les transmissions en directe tant si són d'esports com si són de qualsevol altre esdeveniment de l'actualitat general. És una feina dura que obliga a tenir a més d'una bona competència professional la capacitat de resoldre "in situ" dificultats imprevistes que, en canvi, no ens han d'impedir d'assolir els objectius marcats. La polivalència, un cert coneixement pluridisciplinar i la bona disposició per a col·laborar en la innovació o en tot allò que calgui són característiques que distingeixen aquests companys. Ah, físicament han d'estar en forma...!

Marcos GarciaMarcos Garcia
Professional d'àmplia experiència en el món de la producció radiofònica, és l'última incorporació del programa a la temporada 2009/10. Assisteix la coordinació general i actua, des del control de realització, com a primer assistent de la producció operativa del directe. Feina fosca al servei del projecte col·lectiu.

Albert MoraAlbert Mora
Assistent de la direcció, intervé en l'estona inicial del programa per resoldre, En nom de l'oient, les preguntes, queixes, crítiques i comentaris sobre el programa que rebem per part dels nostres oïdors. És alhora el responsable del Resum d'Albert Mora: els moments més destacats del programa recuperats, de manera molt breu, per oferir als oients la síntesi del que ha succeït durant quatre hores de ràdio. Aquesta secció s'emet durant els minuts finals de cada programa. Albert Mora, enginyer en informàtica, també coordina l'equip que té cura d'aquest espai que ara esteu consultant.

Sònia OleartSònia Oleart
És l'encarregada de la producció operativa de la transmissió. Té la responsabilitat d'organitzar tots els desplaçaments i gestionar amb els clubs les millors condicions per desenvolupar la nostra feina. A més, col·labora en l'escaleta del programa i s'encarrega de les relacions exteriors i dels acords amb els nostres convidats. Des que l'hem incorporada, tot ens resulta més fàcil.

Christian GarciaChristian Garcia
Gràcies a la seva experiència professional, pot ocupar-se de la coordinació general del programa. És la persona que aporta criteri i decisió en tots aquells moments del directe que presenten algun problema. Assisteix els col·laboradors del programa i controla que la producció dels continguts es desenvolupi segons la previsió pautada. A banda d'aquesta feina que no es veu (però es nota) en l'antena, firma cada diumenge el Carnet per punts.

 
 

Enllašos patrocinats