Alcaraz i Sinner, dues baixes sensibles a Roma
Alcaraz i Sinner, en una imatge d'arxiu, dues baixes sensibles a Roma
Tenis

No tots els camins porten a Roma: Medvédev, Alcaraz i ara la galleda d'aigua freda de Sinner

La duresa i exigència del calendari fa que les baixes sovintegin. El Torneig de Roma perd alguns dels jugadors més destacats.

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El Masters 1000 de Roma, que es juga del 8 al 19 de maig, començarà amb mal peu pel que fa a la participació dels grans jugadors. El torneig italià s'ha quedat sense un dels seus grans atractius, el local Jannik Sinner, el número 2 mundial, que ha anunciat que no el jugarà per no agreujar els seus problemes al maluc, que el van obligar a retirar-se de Madrid, quan havia de jugar els quarts de final contra el canadenc Félix Auger-Aliassime. Novak Djokovic serà el cap de cartell pràcticament únic, a Roma. El serbi va ser baixa a Madrid abans de començar el torneig per problemes al colze.

De fet, Sinner està pagant, probablement, l'esforç físic que va fer en començar el 2024 en guanyar l'Obert d'Austràlia (7 victòries); Rotterdam (5 victòries); final a Indian Wells (4 victòries i una derrota); títol a Miami (6 victòries) i semifinals a Montecarlo (3 victòries i una derrota).

El Foro Itálico tampoc no veurà jugar Carlos Alcaraz, o Daniil Medvédev per raons físiques. La baixa de Medvédev  també és notable ja que és el campió vigent. El  rus va retirar-se dels quarts de final de Madrid quan perdia amb el txec Jiri Lehecka per un set a zero (6-4). El mateix Lehecka es retirava en la ronda següent contra Auger-Aliassime quan estaven 3 a 3 en el primer set. Al canadenc també se li havia retirat un altre rival: el txec Jakub Mensik, en la tercera ronda (6-1 1-0). 

En definitiva, un carrusel de baixes i retirades que posen un altre cop sobre la taula la duresa i exigència del calendari. Els dos Masters 1.000 d'Indian Wells i Miami que es juguen seguits al març i immediatament després, el calendari de terra batuda europea amb els Masters 1000 de Montecarlo, Madrid i Roma pràcticament seguits, amb l'afegit del Barcelona Open Banc Sabadell --el Godó-- entre Montecarlo i Madrid, fa que molts jugadors ho acusin, fins i tot encara que no juguin tots aquests tornejos, com durant molts anys va fer Rafa Nadal. En aquest sentit, el manacorí va "malacostumar" els aficionats. 

Badosa no és l'única

En el circuit femení, al marge dels problemes físics que arrossega des de fa temps Paula Badosa, aquesta setmana l'Obert de Catalunya, de categoria 125, també ha tingut un parell de retirades. La sèrbia Dejana Radanovic es va retirar en el segon set del seu partit de segona ronda contra la barcelonina Guiomar Maristany Zuleta de Reales quan aquesta dominava per 6 a 5 en el primer set. La cap de sèrie número 1 del torneig, la nord-americana Emma Navarro, no va poder jugar el seu partit de quarts de final contra l'egípcia Mayar Sherif per una indisposició. I la mateixa Sherif va tenir una reacció al·lèrgica minuts abans de saltar a la pista al club tenis Lleida per disputar la semifinal contra Maristany. És cert que després es va recuperar i va disputar i guanyar el partit amb solvència. 

Anar al contingut