Barrul oferint una entrevista
Barrul ha hagut de donar explicacions pel que va passar al cinema (EFE)

Mostres de suport al boxador que va reduir a cops un maltractador masclista

Antonio Barrul ha demanat disculpes i ha explicat que no es va voler sobrepassar amb l'individu, però que "a un maltractador se l'ha de frenar sempre"

Redacció Esport3Actualitzat

Una tarda a Lleó en un cinema veient la pel·lícula infantil "Garfield". La vetllada podria haver acabat amb la canalla menjant crispetes i anant a dormir feliços, però no. Van haver de presenciar com un home insultava i agafava pel coll la seva acompanyant. En el forcejament, fins i tot, acaba rebent un cop una nena que passava pel costat.

Les altres persones que són a la sala comenten el que passa fins que el maltractador té la mala sort que l'espectador que se li apropa per aturar-lo és un boxador professional, el lleonès Antonio Barrul. Davant dels insults que rep, Barrul li acaba pegant al mig de la sala de cinema fins que l'individu queda reduït.

Després de l'escena, Barrul s'apropa als altres espectadors i els demana disculpes per la seva acció, que va quedar enregistrada per una persona. 

"Ho sento. No tinc canalla, però de debò que em dol. A un maltractador se l'ha de frenar sempre."


Barrul es disculpa pels fets

Barrul, que es pot enfrontar ara a una possible sanció per part de la Federació Espanyola de Boxa, ha lamentat en declaracions a l'Agència EFE la violència emprada, però ha remarcat que en cap moment va pegar a la cara sinó al cos de l'home, que anava protegit amb un folre polar.


En la seva defensa han sortit moltíssimes persones després que aquest vídeo, enregistrat el dia 1, s'hagi viralitzat.

Entre les persones que han aixecat la veu per ell hi ha la mateixa presidenta de la Federació de Boxa de Castella i Lleó, Arantxa Lorenzo: "seria injust sancionar-lo perquè a l'entorn on es produeix, en un cinema, amb la seva família, plena de nens i sent increpat i insultat, és una cosa que es pot produir, encara que parlem d'un esportista superdisciplinat, familiar, que mai ha participat en cap altercat".

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant una agressió es pot trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a serveis com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

Anar al contingut