El Barça celebrant amb l'afició desplaçada a Londres el pas a la final de la Champions
El Barça celebrant amb l'afició desplaçada a Londres el pas a la final de la Champions (EFE)
Barça

Les penyes, indignades amb la gestió del Barça en les entrades de la final de la Champions

La Confederació Mundial de Penyes del Barça qualifica de "despropòsit" l'error que hi va haver amb la venda d'entrades i demana explicacions al club

Redacció Esport3Actualitzat

La polèmica en la compra d'entrades per a la final de la Champions femenina ha indignat la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona, que ha emès un comunicat aquest dijous en què mostra el seu malestar per la gestió de la junta directiva blaugrana i acusa de "deixar de banda" els socis i les penyes.

Dimarts era el dia en què el Barça posava a la venda les 9.400 entrades de què disposava per a la final a San Mamés del proper 25 de maig. En principi, era una venda exclusiva durant 24 hores per als socis. En només mitja hora es van esgotar, amb la problemàtica que hi van poder accedir no només els socis, sinó el públic en general. Només calia tenir l'enllaç distribuït pel club.

Dels 165.000 penyistes del Barça, 8.000 són socis. La Confederació assegura que durant tota la temporada ha estat rebent queixes des d'algunes federacions territorials sobre "la manca de transparència en el repartiment d'entrades" en partits que el primer equip ha disputat a diferents territoris.

"Ara, que es tracta d'una final europea, considerem que la gestió hauria d'haver estat exemplar pel bé dels milers de sòcies i socis i penyistes que sempre hem demostrat fidelitat i suport al Club del qual formem part."

La Reial Federació Espanyola de Futbol, que gestiona la comercialització de les entrades, assegura que va oferir al club blaugrana diverses opcions d'accés al canal de venda. Si el Barça ho hagués demanat, s'hi podia haver accedit mitjançant número de soci o un codi genèric -com va demanar l'Olympique de Lió-. Però el Barça no va demanar cap filtre, segons la RFEF.

Demandes a la junta

Davant d'aquest error, les penyes exigeixen una "explicació convincent" davant del que qualifiquen de "despropòsit".

D'aquesta manera, demanen que als socis del FC Barcelona "no se'ls vulgui enganyar amb explicacions contradictòries, i que realment siguin valorats com els autèntics propietaris del club".

La Confederació considera que s'han de prendre "mesures correctives a l'Àrea Social per evitar aquest tipus de situacions, ja viscudes amb anterioritat en aquest mandat, i que lesionen els interessos de les sòcies, socis i penyistes del FC Barcelona."

San Mamés, Bilbao, l'escenari de la final de la Champions 2024
San Mamés, Bilbao, l'escenari de la final de la Champions 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut