Valdés, en l'acte de presentació com a entrenador d'un històric del futbol català com l'Horta
Valdés, en l'acte de presentació com a entrenador d'un històric del futbol català com l'Horta
futbol

Les peculiaritats de Víctor Valdés a les banquetes explicades per un antic deixeble

El defensa del Sant Andreu Genís detalla alguns dels mètodes de l'exporter blaugrana quan el va tenir de tècnic a l'Horta

Redacció Esport3Actualitzat

Víctor Valdés, mai gaire amic de la fama i el focus mediàtic, viu allunyat de l'esfera pública. L'últim cop que es va veure un dels millors porters de la història del Barça en un camp de futbol va ser a la banqueta del modest Horta, a Tercera Divisió. El gener del 2021, s'acomiadava del club barceloní per marxar "a un nou projecte". Abans, havia entrenat sense gaire sort el Juvenil A del Barça i als del Moratalaz madrileny.

En les últimes hores ha resorgit aquesta etapa de Valdés gràcies al pòdcast "Desobediència cruyffista", que en el seu darrer capítol va entrevistar el defensa del Sant Andreu Genís Blasco. L'actual jugador quadribarrat es va esplaiar amb detalls sobre els particulars mètodes de l'exporter blaugrana quan el va tenir de tècnic a l'Horta. El convidat esmenta el sistema "Fut Tac", la fusió dels escacs i el futbol o la presència d'una rèplica de la Copa del Món al seu despatx, a la porta del qual s'hi podia llegir "Alerta amb el gos". "Posava música tecno a les deu del matí", destaca entre d'altres.

Víctor Valdés jugava el seu últim partit amb el FC Barcelona el 26 de març del 2014. En una mala caiguda, el porter de l'Hospitalet es va trencar el lligament creuat anterior al genoll dret. Després d'acomiadar-se per carta del club, de perdre's el Mundial del Brasil i d'una llarga recuperació, reapareixia als terrenys de joc amb el Manchester United sub-21 a finals de gener del 2015. La mateixa temporada, debutaria amb el primer equip sota les ordres de Louis van Gaal: 15 minuts contra l'Arsenal (1-1) i el partit sencer contra el Hull City (0-0).

Buscant minuts i recuperar sensacions, al mercat d'hivern següent, marxava cedit a l'Standard de Lieja belga. Tanmateix, només jugaria nou partits i rescindiria la cessió a finals d'abril per lesió. L'últim any de la seva carrera com a porter va ser amb el Middlesbrough.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut