L'Allianz Arena amb la bandera de l'arc de Sant Martí
Un cop l'any el Bayern de Múnic il·lumina l'Allianz Arena amb la bandera de l'arc de Sant Martí (Allianz)
LGTBI

Futbolistes de la Bundesliga faran públic que són gais el 17 de maig

Una plataforma, anomenada Sports Free, servirà d'altaveu per a tots aquells jugadors i entrenadors que vulguin explicar que pertanyen al col·lectiu LGTBI

Redacció Esport3Actualitzat

En la història de l'esport d'elit hi ha molt pocs casos d'atletes que hagin reconegut la seva homosexualitat. I en el futbol, encara menys, tret d'algun cas aïllat. Un dels que va obrir la porta dins el futbol professional va ser, el 2022, Jake Daniels, del Blackpool, equip de la Segona Divisió anglesa. 

A LaLiga les estadístiques no surten, i tan sols un jugador ha sortit de l'armari. Ho va fer fa uns mesos el futbolista txec Jakub Jankto, aleshores del Getafe, però cedit a l'Sparta de Praga en aquell moment. A més, l'únic futbolista espanyol que s'ha atrevit a fer pública la seva homosexualitat ha estat Alberto Lejárraga, del modest Marbella, que justament fa un any va celebrar l'ascens de categoria amb un petó a la seva parella, un altre home.
 

Un gest que ho pot canviar tot

Ara, Sports Free, una iniciativa encapçalada per Marcus Urban, exjugador i entrenador de futbol obertament homosexual, pretén obrir una plataforma a Alemanya que serveixi d'altaveu per a aquells futbolistes o entrenadors que vulguin explicar també la seva orientació no heterosexual. 

Ho ha avançat Sport Bible. El mitjà explica que el pròxim 17 de maig, Dia Internacional contra l'Homofòbia, un grup de futbolistes de clubs de la Bundesliga explicaran obertament que són gais: "El discurs de l'odi no pot ser un criteri per a una vida", diu Marcus Urban, que per a aquest projecte ja compta amb clubs com Borussia Dortmund, Union Berlin, FC St. Pauli, SC Freiburg i VfB Stuttgart, que hi donen suport econòmic.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut