Miguel Maga, segon començant per la dreta a la filera de baix de la fotografia amb els seus companys del Peñafiel
Miguel Maga, segon començant per la dreta a la filera de baix de la fotografia amb els seus companys del Peñafiel
futbol

"Feixisme mai més": un exblaugrana, entre els futbolistes que reivindiquen la Revolució dels Clavells

El futbol no es aliè a l'aniversari dels 50 anys del cop militar que va enderrocar la dictadura de Salazar a Portugal

Redacció Esport3Actualitzat

L'aniversari dels 50 anys de la Revolució dels Clavells, el cop militar que va enderrocar la dictadura de Salazar a Portugal, ha viscut una reivindicació especial des de l'esfera futbolística del país. I és que un jugador del Peñafiel, Miguel Magalhães, de la Segona Divisió lusitana, va protagonitzar una escena espontània que s'ha fet viral a la xarxa.

En lloc d'analitzar el triomf del seu equip contra l'Union de Leiria, Magalhães va aprofitar que l'entrevistaven a Sport TV per estripar el guió esperat i remarcar la transcendència de l'alçament que va comportar la democratització i la fi del colonialisme portuguès a l'Àfrica:

"La victòria més gran es va aconseguir fa 50 anys. Si avui soc aquí expressant-me lliurement és gràcies a les persones que fa 50 anys van lluitar perquè avui fos lliure. 25 d'abril sempre, feixisme mai més. Això és el que he de dir."

Però si Magalhães, conegut amb el sobrenom de Maga, s'ha fet popular pel gir de la seva intervenció davant les càmeres, una figura del futbol lusità com Ricardo Quaresma també ha volgut reivindicar l'efemèride. L'exblaugrana, 80 vegades internacional amb Portugal, s'ha fet una fotografia amb un clavell i l'ha compartit a les xarxes socials.

Missatges que són molt més que una mirada enrere en un context d'auge de l'extrema dreta a Portugal, que ha irromput al Parlament amb 50 diputats.

 

Anar al contingut