Jordi Alba i Sergio Busquets tornen a la disciplina blaugrana després de jugar el Mundial (@FCBarcelona_cat)
Mundial

Els set catalans que jugaran el Mundial

Busquets, Jordi Alba, Eric Garcia, Dani Olmo, David Raya i Balde es troben entre els escollits de Luis Enrique; Milinkovic-Savic jugarà amb Sèrbia

Redacció Esport3Actualitzat

El 20 de novembre arrenca la Copa del Món de futbol, que acollirà les 32 seleccions participants, integrades cadascuna per 26 futbolistes. En total, 736 noms, cinc dels quals són catalans.

1. Sergi Busquets

És el capità del combinat espanyol i porta més d'un centenar d'internacionalitats a l'esquena. El centrecampista ja és un dels imprescindibles per a Xavi, i ara també es pot convertir en la peça angular de la selecció espanyola. El blaugrana ha estat convocat per quarta vegada per disputar la cita mundialista i iguala diverses llegendes, com Zubizarreta, Hierro, Xavi, Casillas, Iniesta, Ramos i Pepe Reina.

Busquets segueix acumulant partits i minuts amb el seu club i a nivell de seleccions als 34 anys
 

2. Jordi Alba

El lateral de l'Hospitalet va viure un dels èxits més grans de la selecció, com va ser l'Eurocopa 2012, i, des de llavors, ha acudit amb regularitat a les llistes de l'equip espanyol. En els darrers anys ha estat clau per a Luis Enrique, que el té com un dels seus imprescindibles. Ara, després del 2018, en què Espanya va caure de manera sorprenent, s'espera que Alba sigui un dels pilars. El blaugrana té moltes ganes i molta il·lusió de disputar el que serà el seu tercer Mundial.

3. Eric Garcia

El davanter s'ha recuperat de les últimes lesions i definitivament viatjarà a Qatar. Es tracta d'un jugador que, a dia d'avui, ha disputat tres partits amistosos amb la selecció espanyola, dos de corresponents a la Lliga de les Nacions, tres de la passada Eurocopa i quatre de la fase de classificació per al Mundial 2022.

El blaugrana Eric Garcia anirà al Mundial
 

4. Dani Olmo

El jugador del Leipzig ha demostrat amb la seva presència les seves qualitats, la seva polivalència i la seva entrega dins del terreny de joc, fet que el converteix en un futbolista indiscutible per a Luis Enrique.

5. Sergej Milinkovic-Savic

Té 23 anys i va néixer a Lleida. Es tracta d'un jugador que concentra gran part de les esperances sèrbies d'aconseguir alguna fita important en aquest Mundial.

Sense ser l'estrella de l'equip, un pes que recau a Nemanja Matic, Sergej Milinkovic-Savic és el valor emergent d'una selecció que, tres setmanes després de classificar-se per a Rússia (tot un èxit, ja que no va ser al Brasil l'any 2014), va destituir el seu tècnic, Slavoljub Muslin, perquè no era capaç d'encaixar el jove talent al seu onze.

6. David Raya

Als 27 anys, titular indiscutible al Brentford anglès, ha fet mèrits per entrar a la llista del combinat espanyol com el tercer porter de la selecció.

Està previst que aquests jugadors, juntament amb els altres companys de la selecció espanyola, es concentrin aquests dies a Las Rozas, a Madrid, i de cara al 15 de novembre viatgin cap a Qatar. Espanya debutarà a la competició mundialista el 23 de novembre contra Costa Rica i també s'enfrontarà amb Alemanya i el Japó, totes quatre enquadrades en el Grup E.

7. Alejandro Balde

A falta de dos dies per a l'inici del Mundial, el lateral de 19 anys, que estava concentrat amb la selecció espanyol sub21, va haver de fer les maletes a última hora per substituir Gayà i posar-se a les ordres de Luis Enrique.

Balde s'ha convertit en un fix a l'onze de Xavi Hernández. Ha disputat 12 partits a la Lliga, tots com a titular, i 3 a la Lliga de Campions en aquest inici de campanya, i és un dels jugadors que està més en forma de la plantilla blaugrana. A la selecció competirà amb el mateix jugador amb què competeix al Barça, el seu company d'equip Jordi Alba, per guanyar-se el lateral esquerra d'Espanya.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut