Christensen ha atès les càmeres de TV3 aquest divendres
Christensen ha atès les càmeres de TV3 aquest divendres a la Ciutat Esportiva
BARÇA

Christensen: "La unió d'aquest vestidor és indestructible"

En una entrevista a TV3, el danès treu ferro a l'afer Araujo-Gündogan i confessa que voldria que Xavi continués la temporada vinent

Redacció Esport3Actualitzat

És de caràcter introvertit i gens amant de les entrevistes i les xarxes socials, però aquest divendres Andreas Christensen ha atès les càmeres de TV3, a dos dies de la visita al Santiago Bernabéu. El danès ha estat un dels grans protagonistes de l'eliminatòria contra el PSG, primer perquè va marcar el gol de la victòria a París i després perquè no va poder jugar la tornada perquè estava sancionat. Central com Araujo, Christensen treu ferro a l'afer entre l'uruguaià i Gündogan arran de la jugada de l'expulsió.

"Somric quan m'ho preguntes perquè per mi no ha passat res. Et puc ben assegurar que situacions com aquestes no ens afecten. Avui ells i, de fet, tots plegats ens hem donat la mà i hem somrigut per mirar de passar pàgina a la dura derrota contra el PSG. No hi ha res que pugui destruir les relacions que s'han construït en aquest vestidor. I menys coses petites com aquesta."

Christensen va ser una aposta personal de Xavi. El danès en lamenta la marxa i voldria que es quedés.

"Per mi és dur. Ell em va portar aquí, ell va fer realitat el meu somni. Evidentment, voldria que es quedés, però no puc fer altra cosa que respectar la seva decisió i intentar millorar cada dia per ajudar-lo a guanyar partits."

Precisament Xavi ha descobert un nou Christensen aquesta temporada. Les necessitats de l'equip han fet que el reconvertís a mig centre defensiu.

"El procés d'adaptació ha estat ràpid. Ho estic gaudint. Evidentment, encara hi ha molts aspectes d'aquesta demarcació que encara he d'aprendre i millorar. No ha estat del tot difícil perquè jo soc defensa i el rol és bàsicament defensiu, amb l'objectiu de donar una mica d'equilibri i evitar els contracops dels rivals. Però, evidentment, jo em veig a mi mateix de defensa. Si arribo a millorar aquestes coses potser canvio d'opinió, però ara mateix em veig més jugant de defensa central."

La reconversió de Christensen a migcampista també ha estat possible gràcies, en certa mesura, a l'aparició de Pau Cubarsí.

"Només puc tenir bones paraules per a ell. Ha aprofitat l'oportunitat des del primer moment. Ha entrat molt bé a l'equip. Ens ha ajudat molt. No només ell. També en Lamine i els altres joves. Potser ells no s'imaginen la manera com ens han ajudat, però és clar que ens han portat a un altre nivell. Tothom al club està molt impressionat amb les seves prestacions. Són dos jugadors molt bons amb la pilota als peus, es nota que s'han fet a la Masia."

Sobre el clàssic de diumenge al Bernabéu, Christensen està convençut que l'equip hi arribarà recuperat anímicament. De la mateixa manera, està convençut que el fet d'haver jugat pròrroga a la Champions contra el City no passarà factura al Reial Madrid.

En termes de futur, Christensen està al corrent dels rumors que el situen com una possible venda al mercat d'estiu per alleugerir la delicada economia blaugrana, però no en fa cap cas. No té cap dubte que l'any que ve continuarà jugant de blaugrana. Té dos anys més de contracte i els pensa complir.

Anar al contingut