Bàsquet

Laia Palau deixa oberta la porta a la fusió entre l'Uni Girona i el Bàsquet Girona

La directora esportiva de l'Uni Girona assenyala que la tendència del bàsquet actual és que els clubs masculins i femenins es fusionin

Redacció Esport3Actualitzat

Després d'un cap de setmana que ha aportat una enorme alegria --la del Bàsquet Girona amb la salvació i la brillant victòria a la pista del Baskonia-- i una decepció --la de l'Uni, que ha acomiadat la temporada després d'una derrota contundent a Salamanca-- no hi ha hagut descans a l'entorn de Fontajau i tots dos clubs s'han posat a treballar en el que, en cas de confirmar-se, seria una notícia d'un gran impacte: la fusió de tots dos clubs.

Tal com ha avançat SER Girona i ha confirmat TV3, Bàsquet Girona i Uni Girona treballen en aquests moments en aquest escenari i són tots dos presidents, Marc Gasol i Cayetano Pérez, els que estan portant les negociacions amb l'ànim d'arribar a un acord.

Laia Palau, directora esportiva de l'Uni Girona, ha deixat la porta oberta a aquesta fusió. 

"Les sinèrgies amb el Bàsquet Girona són molt bones. Hem entès que tots estem en el mateix camí i jo ja fa dos anys que treballem junts per l'esport base. Treballem bé, a gust, i ens estem coneixent. Si en algun moment algú ha de dir quelcom ja es dirà. Aquest és el panorama. Està canviant i és el que està venint. Així s'estan fent les coses. També hi ha casos com el Salamanca o el Praga que no necessiten una estructura ACB per sobreviure però és la tendència actual."

Cal recordar que la bona relació entre tots dos clubs ve de lluny i que, de fet, ja existeix amb una col·laboració en el bàsquet femení de formació. La fusió buscaria refermar tant el Bàsquet Girona, que veuria amb bons ulls tenir un equip femení, com ja el tenen en la màxima categoria el València, Saragossa o el Joventut, com l'Uni que buscaria potenciar la marca del bàsquet femení a la ciutat de l'Onyar.

Gasol i Pérez pensen que això seria un guanyar-guanyar i que una fusió reforçaria els dos projectes. Per un cantó, un club que té un president respectat arreu del món, Marc Gasol; per l'altre, un club consolidat que ja ha aconseguit títols importants, però que necessita una embranzida per lluitar contra clubs tan poderosos econòmicament com són Salamanca o els ja esmentats València i Saragossa, de fornada recent.

Cayetano Pérez i Marc Gasol, presidents de l'Uni i del Bàsquet Girona
Cayetano Pérez i Marc Gasol, presidents de l'Uni i del Bàsquet Girona (Bàsquet Girona)
ARXIVAT A:
Marc Gasol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut