100% Marvel. Tormenta Integral (Panini Cómics)
Storm (Tempesta), per Víctor Ibáñez / Panini Cómics

Superherois, superheroïnes i supermalvats amb poders meteorològics

Alberto AlcántaraActualitzat

Centenars de personatges de còmic del gènere de superherois tenen com a superpoder un domini més o menys gran de les condicions meteorològiques (atmocinesi). En concret, segons el recull que fa la Base de Dades de Superherois (Superhero Database), són 1.929 els personatges catalogats amb aquesta característica. Tot seguit, en citem una desena.

Storm

Sens dubte, Storm (Tempesta) és la reina absoluta de les superheroïnes amb poders meteorològics. El personatge va ser una creació del guionista Len Wein i el dibuixant Dave Cockrum, i va aparèixer per primera vegada en el número 1 de Giant Size X-Men, l'any 1975.

 

 

La superheroïna és una dona africana anomenada Ororo Munroe, descendent d'una antiga línia reial de bruixes que es remunta a l'origen de la humanitat, i una integrant dels coneguts  X-Men (o Patrulla-X) de l'univers de l'editorial Marvel.


Storm té un domini absolut sobre totes les variables meteorològiques. Les pot manipular a la seva voluntat i a escala planetària. Entre altres possibilitats, invoca tempestes o huracans. Fins i tot pot dominar els corrents oceànics o el camp magnètic.


La mutant canalitza aquestes forces a través del seu cos. El seu domini de l'aire li permet volar. Els seus poders estan lligats a les seves emocions, i això fa que s'hagi de contenir perquè el seu estat d'ànim no influeixi en els patrons meteorològics.

Thor

Si Storm és la reina, Thor és el rei. O millor dit, el déu. Perquè d'acord amb l'evangeli de Marvel Comics, segons els sants Jack Kirby, Stan Lee i el guionista Larry Lieber, Thor és el déu del tro del món d'Asgard. A la terra, utilitza la identitat secreta de Donald Blake. Com que és un déu, pot fer de tot, però a més a més compta amb l'ajuda del martell encantat, Mjolnir, que li atorga capacitat de volar i manipular el temps. La primera aparició del personatge data del 1962.


Si especifiquem les seves capacitats per governar el temps, d'entrada pot invocar, per descomptat, llamps i trons, pluja o vent i dirigir-los a escala global. Pot descarregar llamps que li surten de les mans, crear petits tornados i generar vents huracanats, tsunamis o terratrèmols. Vaja, una arma meteorològica de primera magnitud. Per sort, està en el bàndol dels superherois...

 


Red Tornado

Aquest superheroi pertany a la família de DC Comics. El van inventar Gardner Fox i Dick Dillin el 1960, quan va debutar amb el nom d'Ulthoon. La seva primera intervenció com a Red Tornado (Tornado Vermell) va ser el 1968. Té un origen tan enrevessat que no el podem resumir en aquest breu article. Podeu consultar qualsevol enciclopèdia digital de superherois si voleu treure'n l'entrellat. Resumirem dient que és una barreja d'androide i tornado conscient.


Té la capacitat de generar de forma espontània i regular un vent superior al d'un huracà de categoria 5. A través dels braços i cames pot projectar remolins d'aire capaços d'aixecar edificis. Pot volar impulsat pels mateixos remolins generats per la part inferior del seu cos. També pot crear un camp de vents que serveix de mur de protecció al seu voltant, o formar tornados, fins i tot de categoria EF5. Tot això sense cansar-se ni una mica.


Iceman

L'Home de Gel (Iceman) és Bobby Drake, un superheroi de Marvel Comics i és un dels membres fundadors dels X-Men, obra del llegendari tàndem Stan Lee i Jack Kirby, el 1963. És un mutant que pot congelar el vapor d'aigua que l'envolta i manipular el gel a voluntat, per congelar els seus enemics o fer qualsevol mena de construcció gelada.

 

Whirlwind

David Cannon és un antiheroi mutant de les sèries de Marvel, enemic de personatges com el Capità Amèrica o Spider-Man. També el van crear els incombustibles Stan Lee i Jack Kirby el 1963. Inicialment, el seu alter ego criminal es va dir Human Top (que podríem traduir com Baldufa Humana si partim de la versió castellana Trompo humano). Després, es va rebatejar amb una nova identitat: Charles Matthews o Whirlwind (Remolí).

 

 

Whirlwind posseeix l'habilitat de rotar el cos al voltant del seu eix longitudinal a 400 revolucions per minut. Pot viatjar fins a 80 quilòmetres per hora en línia recta durant 30 minuts sense cansar-se, o volar com un helicòpter durant un període més curt de temps. També pot generar tornados en miniatura, fent girar ràpidament els braços, o manipular l'aire per crear un minicorrent en jet, suficient per foradar una paret.


Cyclone

Amb aquest nom es coneixen diversos personatges. Pel que fa als còmics Marvel, el primer Cyclone (cicló) va ser André Gerard, creat per Gerry Conway i Ross Andru el 1975. Gerard és un enginyer francès, inventor d'una arma que genera vents amb velocitats de més de 450 km/h i amb un radi de fins a 30 metres. Com a Cyclone, aprofita el seu invent per als seus interessos criminals, i per enfrontar-se a superherois com Spiderman. Els vents també li permeten volar.


En l'univers DC, el principal és Maxine Hunkel, creat per Geoff Johns i Dale Eaglesham el 2007. Els poders de manipulació del vent li permeten crear tempestes perilloses.

Texas Twister

Texas Twister (Tornado Texà) és el nom en clau de Drew Daniels, un personatge creat per Roy Thomas, Mike Friedich i George Pérez, el 1976. Té un poder mental que li permet accelerar grans quantitats d'aire a grans velocitats i en patrons circulars, en forma de petits remolins o grans tornados. De vegades, els tornados li surten dels mateixos dits. Els remolins també li permeten levitar i desplaçar-se a grans velocitats. El barret de cowboy remata un dels vestits de supermalvat més kitsch que recordem.

 

Deluge

El mutant Mzungu va néixer en un poblet africà sense identificar. Els arxius de supermalvats el defineixen com a misantrop. Deluge (Diluvi) és una mena de versió masculina de Storm, ja que és capaç de controlar el temps atmosfèric. De fet, és un enemic dels X-Men. Va ser creat pel gran autor John Byrne, l'any 2000.

 

Wind Dancer

Wind Dancer (Dansa del Vent) és l'àlies de Sofia Mantega, una jove de nacionalitat veneçolana. Igual que Storm, pertany a l'univers dels mutants de l'editorial Marvel, i en concret és membre de l'anomenat Esquadró Nous Mutants. Va ser creada per Nunzio DeFilippis i Christina Weir, l'any 2003.


El personatge té el poder de l'aerocinesi, la capacitat de controlar mentalment el moviment de l'aire, per aixecar i transportar objectes o volar. També pot amplificar o manipular el so a través de les vibracions de l'aire.

Weather Witch

L'últim personatge de la nostra llista pertany a una nova fornada de personatges de l'univers Marvel. Va aparèixer per primera vegada l'any 2012, dintre de la saga d'Iron Man, i va ser creat per Matt Fraction i Salvador Larroca. Weather Witch (La Bruixa del Temps) és una superheroïna xinesa que pertany a un supergrup del mateix país conegut com a Dinasty (la Dinastia).

 

 

Weather Witch té poders molt semblants a Storm, o sigui, capacitat de manipular patrons meteorològics locals i globals, capacitat de volar planant sobre els corrents de vent i capacitat de generar llamps a través de les mans.

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut