Atenció a
l'Audiència
902 22 5430
Podcasting

Com fer-vos la ràdio a la carta.


El "podcasting" és la nova manera de distribuir i descarregar els àudios d'internet per poder-los escoltar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc amb un reproductor MP3. A través d'un sistema anomenat sindicació, els usuaris poden subscriure's a un arxiu d'àudios per descarregar-los de manera automàtica, periòdica i ràpida. L'objectiu és poder escoltar els àudios preferits només clicant un botó, sense necessitat de visitar i reproduir cada arxiu.

Cada un d'aquests arxius de so per descarregar és un "podcast". Catalunya Ràdio aplega els seus podcast ens arxius temàtics que normalment corresponen a un programa (per exemple, "El matí de Catalunya Ràdio") o a una secció de programa (per exemple, "Fet a posta"). 

Per poder escoltar un "podcast" cal tenir connexió a internet, per descarregar els àudios del del web (millor si és de banda ampla), i un reproductor d'MP3, per poder-los escoltar. Es poden reproduir des de l'ordinador mateix o a través de qualsevol reproductor d'MP3: l'iPod és el més conegut, però es pot fer servir qualsevol suport compatible amb el format MP3. També és molt recomanable tenir alguns dels programes gratuïts de podcasting que permeten descarregar automàticament a l'ordinador els "podcasts" als quals et vols subscriure.

Trobaràs més informació aquí.


Atenció a l'audiència
Catalunya Radio