Anar a la navegació principalAnar al contingut
La fonda

El bacallà Gadus morhua

Durada: 53 min
29/03/2024
El bacallà té la seva temporada alta el Divendres Sant. A la cuina catalana, ho celebrem tot amb plats o dolces tradicions. I no és curiós que un peix d'Islàndia sigui un producte tradicional? Des de temps antics, els catalans cuinem aquest peix de secà, ja que costava que el peix fresc arribés a l'interior, fa no més de 50 anys. En parlem amb dues bacallaneres, Meritxell Siurana Vicente, presidenta del Gremi de Bacallaners de Catalunya i bacallanera a Rubí, i Pepi Orihuela Jiménez, bacallanera del mercat de Sitges. L'Òscar Gómez ens porta un nou restaurant a la "Guia Virginias"; la Clara Menjamiques fa una cadena artesana i ens parla d'un altre productor de la seva zona, l'Imma Puigcorbé ens porta el seu tuit pagès; en Jordi Bort ens marida el bacallà amb vins i escumosos, i acabem amb la poesia d'un vinyataire lliure, Jordi Esteve, del Celler Rim.

Àudios