Els tractors aturats davant la seu d'Acció Climàtica bloquegen la circulació a la Gran Via de Barcelona (3Cat)

Els tractors ocupen 5 hores un tram de la Gran Via de Barcelona per reclamar més aigua de reg

Una trentena d'agricultors del Baix Llobregat convocats per Unió de Pagesos han exigit més aigua de reg després que hagi millorat la situació de la sequera

RedaccióActualitzat

Els tractors han tornat als carrers de Barcelona en protesta per les restriccions de l'aigua de reg del Baix Llobregat i durant el matí han anat avançant per la Gran Via de Barcelona fins a la seu del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat, convocats per Unió de Pagesos. Reclamen que se'ls garanteixi un cabal de 505 litres/per segon de mitjana fins al mes d'octubre, advertint que si no unes 1.000 hectàrees del parc agrícola del Baix Llobregat quedaran sense conrear. 

El conseller David Mascort es reunirà amb els pagesos aquest dijous a la tarda per atendre les demandes. 

Tractorada a Barcelona

Els tractors han sortit de Sant Boi a les nou del matí de la seu de la Comunitat de Regants de la Dreta del Llobregat i han arribat, a marxa lenta, cap a tres quarts d'11 davant del departament, entre el carrer Balmes i la rambla de Catalunya.

En un primer moment els pagesos han bloquejat els 5 carrils del tram central de l'avinguda deixant només els laterals per circular, cosa que ha provocat un embús de circulació. Hi han estat almenyes unes cinc hores.

Els pagesos reclamaven reunir-se amb el conseller David Mascort, ha explicat el portaveu d'Unió de Pagesos, Germán Domínguez.

El conseller no els ha pogut rebre perquè era a Girona i ha concertat la reunió per aquest dijous a dos quarts de 5 de la tarda. Fonts del departament han assenyalat que dilluns van mantenir reunions amb aquesta comunitat de regants i que n'hi ha una altra de prevista per a la setmana vinent.

Els tractors davant del teatre Coliseu, enfront de la conselleria d'Acció Climàtica (3cat)

Aleshores, els agricultors han reobert tres carrils de la Gran Via i han mantingut la protesta fins a mitja tarda, quan han marxat. 

Els pagesos han fet una botifarrada al migdia davant de la conseleria (3cat)


Exigeixen més aigua de reg

La protesta dels pagesos del Baix Llobregat arriba l'endemà que el govern aixequés l'emergència per la sequera per passar a la situació d'excepcionalitat arran de les últimes pluges, que han suposat una millora de les reserves d'aigua. Però consideren que la flexibilització de les restriccions no és suficient.

El col·lectiu afirma que el Pla de Sequera actual penalitza "en excés" la pagesia del Baix Llobregat, malgrat haver-hi "infraestructures de regeneració d'aigua que podrien garantir la supervivència" del sector.

Els pagesos han advertit que tenen permís per mantenir la protesta fins a la mitjanit de dimecres (3Cat)

La Comunitat de Regants de la Dreta del Llobregat argumenta que tenen dret a un màxim de 7,86 hectòmetres cúbics d'aigua entre maig i octubre. "No acceptem una pretesa excepcionalitat en què només tindríem 4,4 hectòmetres cúbics", en aquest mateix període, davant dels 6,7 de l'any passat "en circumstàncies similars d'aigua".

 

ARXIVAT A:
SequeraGeneralitat de CatalunyaAgriculturaDrets laborals
Anar al contingut