Segon dia d'incidències per obtenir els abonaments gratuïts de Rodalies d'aquest quadrimestre

Renfe treballa per resoldre una avaria en el software d'algunes màquines d'autovenda i mentrestant reparteix bitllets de 10 viatges gratuïtament als afectats

RedaccióActualitzat

Problemes per segon dia consecutiu en l'obtenció dels abonaments gratuïts de Rodalies Renfe i mitjana distància, que el segon quadrimestre de l'any --que ha arrencat aquest dimecres, 1 de maig-- han estrenat un nou suport: la targeta sense contacte (TSC). Ha substituït la banda magnètica tradicional.

Una incidència que està afectant el software d'un dels dos tipus de màquines d'autovenda impedeix alguns usuaris adquirir l'abonament recurrent. A Sants, per exemple, aquest dijous al vespre només 2 de les 20 màquines permetien completar la gestió.  

Renfe ha informat que, mentre els tècnics treballen per resoldre la incidència i per evitar esperes dels clients, a aquelles persones que no puguin expedir-lo, se'ls entregarà de forma gratuïta un abonament de 10 viatges perquè puguin fer el seu desplaçament. 

Segons la companyia, s'han pogut expedir fins ara 70.000 d'aquests títols, 10.000 més des que es va notificar la incidència.

A més, assegura que s'ha reforçat el personal d'informació i atenció al client de les estacions de Rodalies de Barcelona per poder ajudar als viatgers si ho necessiten.

També recorda que l'adquisició dels abonaments amb codi QR es pot fer a través de l'app Cercanías Renfe. Per fer-ho, cal que el client hi estigui registrat prèviament.

Renfe ha informat que treballa per resoldre com més aviat millor una avaria que de moment afectarà milers d'usuaris, perquè de mitjana 800.000 persones compren aquests abonaments bonificats cada quadrimestre. 

ARXIVAT A:
RenfeRodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut