Imatge del foc des d'Horta de Sant Joan
Imatge del foc des del municipi d'Horta de Sant Joan (3Cat)

Controlat l'incendi que va començar a l'Aragó i va saltar a Horta de Sant Joan

De les 60 hectàrees cremades, una mica més de 8 corresponen a Catalunya, on els Bombers mantenen 6 dotacions per remullar la zona afectada

RedaccióActualitzat

Els bombers han donat per controlat l'incendi que es va declarar dimarts al voltant de les cinc de la tarda a Lledó d'Algars, al Matarranya, i que va avançar fins al terme municipal d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta.

Hi ha unes 60 hectàrees cremades entre les dues comarques, però la majoria són en territori aragonès, segons ha confirmat el Cos d'Agents Rurals.

El foc estava estabilitzat des de quarts de dotze de la nit i els bombers catalans i aragonesos l'han donat per controlat cap a un quart de sis de la tarda d'aquest dimecres.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat mantenen sis dotacions sobre el terreny per remullar la zona afectada, però ja han començat a desmuntar punts d'emplaçament de vehicles.


Un foc impulsat pel mestral

En diverses piulades a través de la xarxa social X, el cos de Bombers va explicar dimarts que les flames van començar a uns 300 metres del riu Algars i d'Horta de Sant Joan i es van propagar pel vent de mestral que bufava a la zona.

Segons els bombers, el foc va progressar de manera intensa, però cap a una zona de conreus, fet que n'afavoria l'extinció. Hi han arribat a treballar 34 dotacions, 8 d'aèries, entre les quals hi ha cinc avions de vigilància i atac (AVA), dos bombarders i un helicòpter.

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut