Time destaca que la denúncia d'Hermoso va provocar una reacció del món del futbol a l'Estat (EFE)

Time tria Jenni Hermoso entre les 100 persones més influents del 2024 per la seva "valentia"

La fermesa en la denúncia contra Rubiales li ha valgut el reconeixement de la revista, al costat d'altres personalitats com Dua Lipa, Javier Milei i Iúlia Navàlnaia​

"Hermoso va explicar la seva veritat amb valentia, una vegada i una altra, malgrat els esforços per silenciar-la." La fermesa en la denúncia contra l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales és el principal motiu pel qual Jennifer Hermoso (Madrid, 1990) ha estat seleccionada per la prestigiosa revista Time com una de les 100 persones més influents del 2024.

La ressenya a la revista americana destaca que la denúncia d'Hermoso va provocar una reacció del món del futbol a l'Estat que va acabar forçant Rubiales a dimitir.

La futbolista se situa en una llista que també inclou el president argentí d'extrema dreta, Javier Milei, la cantant Dua LipaIúlia Navàlnaia​, vídua de l'opositor rus Aleksei Navalni.

Dua Lipa, en una estrena a Londres el gener passat
Dua Lipa, en una estrena a Londres el gener passat (Europa Perss/Fred Duval)


Minogue, Burna Boy i Coppola, també icones

Artistes, icones, titans, líders, innovadors i pioners són les etiquetes amb què la revista ha inscrit els seleccionats aquest any. Hermoso està entre les "icones", juntament amb la cantant Kylie Minogue, el cantant nigerià Burna Boy, la directora de cinema Sofia Coppola o el fotògraf palestí Motaz Azaiza.

En la categoria de líders, destaquen l'opositora russa Iúlia Navàlnaia​, el president de l'Argentina, Javier Milei, i la també presidenta d'extrema dreta, però italiana, Giorgia Meloni. També hi són l'expresident del Consell Europeu Donald Tusk, la ministra de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Brasil, Marina Silva, i la fiscal general de l'Equador, Diana Salazar Méndez.

L'actriu nord-americana America Ferrera, d'arrels hondurenyes, ha estat l'escollida per encapçalar la llista dels pioners d'aquest any. Entre altres artistes, hi figuren Elliot Page, Jeffrey Wright, Fantasia Barrino, Taraji P. Henson, Maya Rudolph i Da'Vine Joy Randolph.

Les icones de la moda, les arts visuals i literàries inclouen Jenny Holzer, Tory Burch i Jonathan Anderson, entre d'altres, així com figures dels mitjans i periodistes com Kelly Ripa, Connie Walker i E. Jean Carroll. 

La vídua de Navalni, Iúlia Navàlnaia, als afores de l'ambaixada russa a Berlín
La vídua de Navalni, Iúlia Navàlnaia, als afores de l'ambaixada russa a Berlín en una imatge d'arxiu (Reuters/Annegret Hilse)


El director de Microsoft i el fundador de Studio Ghibli, reconeguts novament

El director de Microsoft, Satya Nadella, i el "quarterback" o mariscal de camp dels Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes, són a la llista per tercera vegada. El fundador de Studio Ghibli, Hayao Miyazaki, l'actor Michael J. Fox, l'actriu Taraji P. Henson i l'emprenedor taiwanès Jensen Huang i Ferrera repeteixen per segona vegada a la llista.

La revista presenta els cent elegits a través de perfils redactats també per personalitats que inclouen el president dels Estats Units, Joe Biden, que escriu el perfil de líder dels treballadors Shawn Fain, president del sindicat United Auto Workers.

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, així com Hillary Clinton, Michelle Obama, Anderson Cooper, Tom Brady, Mark Zuckerberg, Ryan Reynolds, Richard Branson, Ashton Kutcher, Zoe Saldanya, Salma Hayek i Lenny Kravitz també formen part dels escriptors seleccionats per celebrar la feina dels elegits.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut