Sánchez, davant la denúncia per corrupció contra la seva dona: "Continuo creient en la justícia"

El sindicat ultra Manos Limpias, darrere la investigació oberta contra Begoña Gómez per possible tràfic d'influències i corrupció

RedaccióActualitzat

"En un dia com avui, i després de les notícies que he sabut, malgrat tot, continuo creient en la justícia d'aquest país." Són les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visiblement molest, aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Ho ha dit en resposta a una pregunta de Gabriel Rufián, d'Esquerra, i després que un jutjat de Madrid hagi decidit obrir diligències prèvies contra la seva dona, Begoña Gómez, per tràfic d'influències i corrupció en el sector privat, arran d'una denúncia presentada pel sindicat d'extrema dreta Manos Limpias.

Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control al Congrés dels Diputats (ACN)

Segons el digital El Confidencial, el magistrat Juan Carlos Peinado, del jutjat número 41 de Madrid, preveu ordenar la compareixença de diversos testimonis amb la intenció d'investigar les suposades relacions que Gómez va mantenir amb diverses empreses privades que van rebre fons i contractes públics, com Globalia o Air Europa --aquesta última va rebre 475 milions d'euros de l'executiu de Pedro Sánchez.

Fonts de La Moncloa denuncien que, amb tot aquest afer, "la dreta i la ultradreta han creuat una línia mai traspassada abans en la política espanyola", i insisteixen a afirmar amb rotunditat que l'activitat professional de la dona del president del govern espanyol "és irreprotxable".
 

Una denúncia de Manos Limpias

La denúncia, en què s'afirma que la dona del president espanyol va influir en adjudicacions públiques, l'ha presentat l'advocat Miguel Bernad, cap visible de Manos Limpias, basant-se en informacions d'El Confidencial i altres mitjans madrilenys al voltant de l'activitat professional de Gómez.

L'any 2016 Bernad va ser detingut i acusat d'haver extorsionat diferents persones, empreses i institucions en presentar querelles i demanar-los després diners a canvi de retirar les accions judicials iniciades. Finalment, va ser condemnat a 4 anys de presó, l'any 2021.

 

ARXIVAT A:
JudicialPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut