El gener passat Peinado va demanar al CGPJ poder retardar la seva jubilació fins als 72 anys

Qui és Juan Carlos Peinado, el jutge que ha decidit investigar Begoña Gómez

Peinado va imputar una dotzena de periodistes que havien publicat informacions sobre la causa dels CDR

RedaccióActualitzat

Amb l'obertura de la causa contra Begoña Gómez, el magistrat Juan Carlos Peinado, del jutjat 41 de Madrid, ha provocat una crisi sense precedents. I no és la primera vegada, ja se'l coneix per actuacions polèmiques.

Per recordar-ho cal remuntar-se fins a l'any 2019, quan diversos mitjans van publicar informacions de la causa del CDR, que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón tenia sota secret de sumari.

Les defenses van demanar aleshores investigar l'origen de les filtracions. La Fiscalia hi va veure un possible delicte de revelació de secrets, però va considerar que l'Audiència Nacional no era l'òrgan competent, i així és com el cas va acabar en mans del jutge Peinado, que va imputar una dotzena de periodistes per revelar informació de la causa.

La citació va provocar les protestes de les associacions de premsa, col·legis professionals i advocats de la causa. La denúncia, van explicar, no s'havia presentat per perseguir periodistes, sinó els filtradors. La causa va ser finalment arxivada.

Es dona la circumstància, a més, que aquesta no és la primera vegada que el jutge té entre les mans una denúncia de Manos Limpias.

Ja va intentar obrir una causa contra el regidor de Més Madrid Guillermo Zapata per un tuit presumptament ofensiu per a les víctimes del terrorisme. El cas va acabar a l'Audiència Nacional amb una absolució, però Zapata ja havia dimitit.

I justament a l'Audiència Nacional és on volia exercir Peinado. Es va presentar com a candidat per ser el jutge de suport de Manuel García-Castellón al jutjat número 6, però finalment no va aconseguir la plaça.

El gener passat va demanar al CGPJ poder retardar la seva jubilació fins als 72 anys.

ARXIVAT A:
JudicialPedro Sánchez
Anar al contingut