Trànsit regularà la velocitat en alguns trams per ajudar a la fluïdesa de l'operació sortida
Trànsit regularà la velocitat en alguns trams per ajudar a la fluïdesa de l'operació sortida (ACN/Norma Vidal)

Les claus de l'operació sortida: més carrils addicionals i trams amb reducció de velocitat

Trànsit calcula que entre dijous i divendres sortiran més de mig milió de vehicles de l'àrea de Barcelona

RedaccióActualitzat

La Setmana Santa és un dels primers moments de l'any en què es registra un gran volum de trànsit a les carreteres catalanes. Per afavorir la circulació, el Servei Català de Trànsit (SCT) incorpora per primera vegada dos carrils addicionals de sortida a l'AP-7.

Així ho ha explicat el director del SCT, Ramon Lamiel, que ha detallat que se situaran als trams entre Montornès del Vallès i Sils i entre Martorell i Banyeres del Penedès.

Els carrils s'habilitaran aquest dijous, dia en què es preveu el nombre més gran de desplaçaments. En concret, Lamiel ha dit que entre aquest dijous i divendres es calcula que surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona uns 575.000 vehicles i que n'hi haurà uns 590.000 de retorn, entre diumenge i Dilluns de Pasqua.
 

Novetats en l'operació sortida

Com a novetat per a aquesta operació viària de Setmana Santa, s'instal·len per primera vegada dos carrils addicionals de sortida a l'AP-7, cap al sud i cap al nord:

► Un de 43 km entre Martorell i Banyeres del Penedès (Baix Penedès) que estarà obert aquest dijous i divendres en sentit Tarragona.

► Un altre tram de 53 km entre Montornès del Vallès (Vallès Oriental) i Sils (Selva), direcció Girona i la Costa Brava i que només estarà obert dijous.

En els trams on es col·loquen aquests carrils addicionals, els vehicles han de circular a 100 km/h en ambdós sentits i a 80 km/h els camions, que, a més, només podran anar pel carril dret.

Aquesta reducció de la velocitat millorarà la capacitat de la via, segons ha explicat Lamiel en una entrevista a "Els matins" de TV3:

"Això permet millorar la distància de seguretat, necessites més distància per frenar i ens permet millorar la capacitat, hi caben més cotxes a la carretera."

A més, Trànsit ha preparat mesures de reducció de velocitat per conduir el trànsit i limitarà la velocitat màxima a la B-23 i l'AP-7 entre Barcelona i Martorell (Baix Llobregat) a 80 km/h durant aquest dijous i divendres al matí.

A aquestes limitacions se suma la restricció de vehicles pesants dijous a la tarda entre les 17.00 i les 22.00 i divendres al matí entre les 10.00 i les 14.00.

Més morts divendres i dissabte a la tarda

A "Els matins", el director del Servei Català de Trànsit ha demanat prudència als conductors durant aquests dies.

Lamiel ha posat el focus especialment en els trajectes per les vies secundàries al voltant dels llocs d'estada o d'activitat, que és on passen molts dels sinistres. I és que, des de principis d'any, hi ha hagut 28 víctimes mortals en 26 carreteres diferents.

El director també ha alertat que el 60% dels accidents s'acumulen a les tardes, especialment les del divendres i el dissabte, i ho ha atribuït a l'augment de fatiga o la falta de visibilitat.

Cua intermitent a l'AP-7 en direcció Tarragona, el divendres abans de Setmana Santa
Cua intermitent a l'AP-7 en direcció Tarragona el divendres abans de Setmana Santa (ACN/Laura Fíguls)

Lamiel també ha destacat que hi ha dues causes concurrents en els accidents de trànsit: una és la distracció "i la distracció lligada al mòbil, i la segona causa concurrent que més es troba en els accidents en general és la velocitat".

D'altra banda, 1.719 efectius de trànsit faran un total de 1.540 controls diferents, sobretot d'alcoholèmia i drogues. Tot plegat, segons explica Lamiel, per evitar accidents:

"El que podem dir és que, malauradament, el 40% de les víctimes mortals han consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs."

 

Uns 590.000 vehicles en l'operació tornada

Respecte al retorn de les vacances, el Servei Català de Trànsit preveu que 590.000 vehicles tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 12.00 d'aquest diumenge i la mitjanit del Dilluns de Pasqua.

Per aquest dispositiu de l'operació tornada s'habilitaran dos carrils addicionals de tornada a Barcelona a l'AP-7, un entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei (Baix Llobregat) i un altre entre Sant Celoni, Llinars del Vallès i Montornès (Vallès Oriental), que estaran oberts diumenge a la tarda i dilluns a partir de les 11.30.

Per l'alt volum de cotxes que s'espera, Trànsit també habilitarà un carril addicional a la C-32 nord i a la B-20 entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat (Maresme), que s'instal·larà diumenge a la tarda i dilluns dia 1 a partir de les 12.00.

En els tres carrils, la velocitat màxima serà de 100 km/h en tots dos sentits i es mantindran les restriccions pels vehicles pesants.

Des de l'SCT han explicat que diumenge a la tarda és el dia que més preocupa perquè l'aplicació d'aquest dispositiu està subjecta a la meteorologia, ja que podria ploure.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut