El futbolista de l'Arsenal Declan Rice, en un partit de la Champions League
El futbolista de l'Arsenal Declan Rice, en un partit de la Champions League (Reuters)

Onada de rebuig als comentaris grassofòbics a la dona d'un futbolista anglès

Una campanya d'assetjament a les xarxes socials ha acabat provocant que la parella esborri les fotos i faci privats els comptes

RedaccióActualitzat

Fa mesos que la parella del futbolista de l'Arsenal Declan Rice rep atacs pel seu cos a les xarxes socials. Perfils, molts cops anònims, que retreuen al jugador que no estigui amb una supermodel, com altres companys seus.

Masclisme i pressió estètica han provocat uns comentaris grassofòbics que han fet que tant la parella, Lauren Fryer, com el mateix Rice hagin acabat esborrant les fotos de les xarxes i hagin fet privats els comptes. Fins i tot, s'han arribat a sentir càntics contra Fryer en alguns partits de futbol. 

Fa poc, el jugador ha plantat cara i ha dit que la seva dona és "l'amor de la seva vida" i la millor persona amb qui pot estar. Però també dones d'altres jugadors, i fins i tot marques de roba, han expressat la solidaritat amb Fryer. 


Rebekah Vardy, esposa del futbolista Jamie Vardy, ha dit que és "repugnant" el que han fet a la noia:

"Malauradament, avui és molt fàcil per als trols amagar-se darrere d'un teclat."

També hi comença a haver fans d'alguns equips anglesos que reclamen que es penalitzi els seguidors que facin comentaris d'aquesta mena. Persones anònimes també li han mostrat suport a les xarxes socials.


"S'ha de condemnar la violència"

Per l'assessora d'imatge Marta Pontnou, s'ha de trencar la tendència d'intentar respondre a comentaris d'aquest tipus amb justificacions com "és molt guapa de cara" o "és que ha estat mare fa poc".

"Crec que més que anar justificant... s'ha de condemnar la violència. Sembla que si som grasses hem de ser bones persones. No. Això només hi posa tiretes. És violència contra les dones."

Rice i Fryer van començar a sortir a l'institut, als 17 anys. En fa vuit que estan junts i tenen un fill en comú, de gairebé dos anys. En compartir unes fotos els últims mesos, van començar els atacs a Fryer.

Al programa "La tarda de Catalunya Ràdio", Pontnou ha explicat que esborrar les fotos potser no és la millor estratègia, perquè valida els comentaris, i ha sostingut que hauria apostat per esborrar els insults, però mantenir-les per ajudar altres persones que puguin estar passant pel mateix.

També ha recomanat: "Davant de preguntes incòmodes, ens hem d'acostumar a donar respostes incòmodes." Especialment en el cas de comentaris sobre el propi cos o sobre per què no es tenen fills, per exemple.

 

ARXIVAT A:
Masclisme Feminisme
Anar al contingut