Rosa Peral a l'Audiència de Barcelona durant el judici del "Crim de la Guàrdia Urbana".
Rosa Peral a l'Audiència de Barcelona durant el judici del "Crim de la Guàrdia Urbana" (3Cat)

La justícia dona la raó a Rosa Peral i admet que s'havia de tramitar la demanda contra Netflix

La condemnada pel crim de la Guàrdia Urbana va intentar aturar l'estrena de la sèrie "El cuerpo en llamas", inspirada en l'assassinat que va cometre amb Albert López

Redacció/Agències

L'Audiència de Barcelona ha donat la raó a Rosa Peral i obliga a reobrir la petició d'aturar l'emissió de la sèrie "El cuerpo en llamas" de Netflix, basada en l'anomenat "crim de la Guàrdia Urbana".

Poc abans de l'estrena, al setembre, un jutjat de Vilanova i la Geltrú va resoldre no admetre a tràmit la demanda de Peral, però ara l'Audiència diu que sí que l'hauria d'haver estudiat.

Ara, el jutjat haurà de decidir si en suspèn l'emissió o no, tot i que la sèrie ja fa mesos que està disponible a la plataforma.

Fonts de la defensa de Peral han apuntat a TV3 que, "tenint en compte que hi ha dues menors afectades, el dany que s'ha fet és molt important" i per això "s'haurà de quantificar".


No havia pagat la fiança

Al setembre, la jutgessa va denegar la petició perquè Peral no havia pagat una fiança prèvia, tal com preveu la Llei d'Enjudiciament Criminal (LEC).

L'advocada de Rosa Peral al·legava aleshores que l'exguàrdia urbana de Barcelona no podia pagar-la perquè era a la presó i pendent de pagar 800.000 euros d'indemnització per l'assassinat de la seva exparella, també agent del cos i a qui segons la sentència va matar juntament amb Albert López.

Finalment, la sèrie sobre el "crim de la Guàrdia Urbana", una de les produccions més reeixides de Netflix, es va estrenar a la plataforma el 8 de setembre, tal com estava previst.

Ara, l'Audiència de Barcelona li dona la raó a Peral amb l'argument que les demandes només han de ser inadmeses a tràmit "de manera excepcional i quan la llei així ho estableixi expressament".

D'aquesta manera, la decisió queda sense efecte i la petició de Peral s'haurà d'admetre a tràmit.

La decisió arriba quan fa tot just una setmana que López va admetre els fets pels quals se'l va condemnar.

ARXIVAT A:
JudicialGuàrdia Urbana
Anar al contingut