El judici a l'Audiència de Tarragona contra la xarxa que obligava dones a prostituir-se
El judici a l'Audiència de Tarragona contra la xarxa que obligava dones a prostituir-se (3Cat)

Jutjats vint acusats d'explotar sexualment almenys 26 dones arreu del país

La xarxa les obligava a estar disponibles les 24 hores del dia i les sotmetia a vexacions i sancions econòmiques

RedaccióActualitzat

El judici contra vint acusats d'obligar com a mínim 26 dones a prostituir-se ha començat aquest dijous a l'Audiència de Tarragona.

Les dones havien de treballar en vuit locals de Tarragona, Barcelona, Tortosa, Vilanova i la Geltrú i Sabadell, i vivien en condicions extremadament dures, segons s'explica en l'escrit d'acusació del fiscal.

Havien d'estar disponibles les 24 hores del dia per treballar, fins al punt que hi havia vegades que no tenien temps de menjar, a més de patir continuades vexacions i sancions econòmiques per qualsevol incompliment d'un suposat règim intern que regia els clubs.
 

Petició de més de 170 anys de presó 

Per tot plegat, els dos suposats caps de la xarxa tenen una petició de la Fiscalia que supera els 170 anys de presó, ja que sumen els delictes de prostitució, un altre contra el dret dels treballadors, blanqueig de capital i associació il·lícita, entre altres.

Les peticions de pena són també molt elevades per a la resta dels acusats, perquè el fiscal comença per demanar 4 anys de presó per l'explotació de cadascuna de les dones a les quals obligaven a prostituir-se.

La policia va desmantellar la xarxa el 2010, en una macrooperació simultània als vuit locals. La majoria de les dones, que eren estrangeres, han tornat als seus països, i ara, 14 anys després, no estan localitzables. Per això el jutjat no les ha pogut citar i no han anat al judici.

Tampoc han comparegut dos dels acusats, a qui el tribunal els ha declarat en rebel·lia i, si els localitzen, els podrien detenir per obligar-los a anar al judici. La vista es reiniciarà el 13 de maig.  

 
Anar al contingut