L'expresident dels EUA, Donald Trump, aquest dilluns a Nova York assegut al banc dels acusats

El fiscal acusa Trump d'organitzar "un pla criminal per corrompre" les eleccions del 2016

Basa l'acusació en una falsificació documental, mentre la defensa de l'expresident dels EUA diu que el principal testimoni, el seu exadvocat, menteix

RedaccióActualitzat

En el judici penal contra Donald Trump, el primer contra un expresident nord-americà, el fiscal l'ha acusat aquest dilluns d'orquestrar una trama criminal per "corrompre" les eleccions del 2016, que va guanyar.  

L'expresident dels Estats Units i candidat a tornar a ser-ho s'enfronta a una petició de 4 anys de presó i ha optat per no mirar a la cara del fiscal, Matthew Colangelo, i negar els fets amb el cap:

"L'acusat va orquestrar un pla criminal per corrompre les eleccions presidencials del 2016 i després va tapar el pla, mentint en els seus registres comercials una vegada i una altra."

La defensa ha insistit en la innocència del seu client i ha assegurat que el principal testimoni del cas, l'exadvocat de Trump, menteix.


Comprar i enterrar notícies que el podien perjudicar

La Fiscalia vol demostrar que en les eleccions del 2016 Trump, el seu advocat i l'editor d'un diari sensacionalista van ordir una trama per comprar i enterrar notícies que el perjudiquessin políticament. 

Entre aquestes històries hi havia la relació amb una actriu porno coneguda com a Stormy Daniels, a qui l'advocat va pagar 130.000 dòlars perquè callés. 

La falsificació documental per amagar aquest pagament és l'única acusació ferma, però la Fiscalia vol fer un triple salt mortal: convertir aquesta falta en un delicte electoral.

Això comporta que hi havia un patró que va servir per silenciar també una model de Playboy i un porter de la Torre Trump que assegurava que l'expresident tenia un fill no reconegut. 


Els discursos i les evidències

Com a prova han presentat davant del jurat una gravació publicada en plena campanya del 2016 per demostrar que l'equip de Trump estava molt preocupat per la pèrdua de suport entre les dones. 

La defensa s'ha dirigit al jurat dient que Trump és innocent i posant en dubte la credibilitat de Michael Cohen, llavors advocat de Trump i responsable de fer els pagaments. 

Davant la contundència de les dues parts, el jutge ha advertit al jurat que els dos discursos no són evidències, sinó només paraules.

 

 

L'expresident dels EUA, Donald Trump, aquest dilluns a Nova York (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
Anar al contingut