Carrizosa repetirà com a candidat després que ningú més s'hagi presentat a les primàries de Ciutadans (Europa Press/Pau Venteo)

Ciutadans proclama Carlos Carrizosa com el "candidat dels catalans que no volen l'amnistia"

El portaveu dels taronges a Catalunya no ha tingut rival en les primàries del partit i repeteix com a cap de llista

RedaccióActualitzat

Carlos Carrizosa ha estat proclamat aquest dijous candidat de Ciutadans a les eleccions al Parlament del 12 de maig.

El líder dels taronges a Catalunya ha aconseguit els avals necessaris i, després que ningú s'hagi presentat a les primàries del partit, ha estat ratificat com a cap de llista pel comitè nacional de la formació.

Ciutadans era l'únic partit amb representació al Parlament actualment que encara no havia proclamat oficialment el seu candidat.

En un vídeo a X, Carrizosa ha dit que és "el candidat dels catalans que no volen l'amnistia" i ha aprofitat per carregar contra PP i PSOE. Al vídeo facilitat pel partit, Carrizosa ha assegurat que els caps de llista del PSC i del PP "no molesten el separatisme" i ha recordat que Sánchez va donar l'amnistia als independentistes "per mantenir-se a La Moncloa".

També que Feijóo "trobava respectable Puigdemont" a l'hora de negociar la seva investidura. "A Ciutadans hem estat lluitant sempre per defensar els ciutadans de Catalunya i defensar la seva igualtat, enfront de castes d'intocables", ha expressat.

Carrizosa, diputat des del 2012, repeteix com a candidat a la Generalitat després que fa tres anys va rellevar Lorena Roldán, que va abandonar el partit per anar a les llistes dels populars.

Qui no repetirà és la portaveu de Cs al Parlament, Anna Grau, que dona per tancada la seva etapa com a diputada de Ciutadans. Grau es va afiliar a la formació taronja el novembre del 2019 i, l'any 2021, va anar de número 2 en les últimes eleccions al Parlament.

Sense aliança amb el PP

Finalment, Ciutadans es presentarà en solitari. Carrizosa s'havia mostrat a favor d'una coalició amb el PP, però no volia una integració del partit liberal a les llistes dels populars i va apostar per mantenir les sigles de Ciutadans.

Després de setmanes de negociacions, finalment el PP i Cs no van aconseguir tancar divendres una candidatura conjunta per al 12M i per a les europees. Minuts després de fer-se públic, Adrián Vázquez va plegar de la secretaria general de Ciutadans.

 

ARXIVAT A:
EleccionsCsEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut