Estats Units

Cancel·len el discurs de graduació d'una estudiant brillant pel conflicte a Gaza

Protestes contra la Universitat del Sud de Califòrnia, que ha anunciat que Asna Tabassum, que és musulmana, no farà el discurs per motius de seguretat

RedaccióActualitzat

Asna Tabassum és l'estudiant més brillant de la Universitat del Sud de Califòrnia. Havia estat escollida per fer el discurs de graduació, però la universitat l'hi ha cancel·lat al·legant motius de seguretat, sense cap més explicació. Encara no l'havia ni començat a escriure, però s'ha convertit en la diana d'una campanya d'odi. És enginyera biomèdica i musulmana.

Els seus companys han fet una marxa de protesta contra la decisió de no deixar-li fer el discurs. Harlow, una estudiant que va créixer a Israel, argumenta per quin motiu li donen suport:

"Se'ls acusa (als musulmans) d'antisemitisme, simplement per criticar el meu govern, que està fent un genocidi."

La posició dels Estats Units en el conflicte, que ajuda militarment Israel, està dividint l'opinió pública nord-americana. En molts altres campus universitaris també hi ha hagut protestes d'estudiants a favor dels palestins que han estat titllades d'antisemites.

A l'altra banda del país, a la Universitat de Colúmbia de Nova York, s'ha fet una manifestació propalestina després que un centenar d'estudiants fossin detinguts per haver ocupat amb tendes de campanya durant 30 hores una part del campus.

Els participants han començat a rebre notificacions d'expulsió temporal.

I encara més veus silenciades als Estats Units: 28 persones han estat acomiadades per Google després d'haver denunciat el multimilionari contracte de la companyia amb l'exèrcit israelià.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsIsraelPalestinaGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut