Bagnaia durant el primer dia d'entrenament a Jerez (EFE)
MotoGP

Pecco Bagnaia vola a Jerez

El campió del món destrossa els registres en els primers entrenaments oficials del Gran Premi d'Espanya

Redacció Esport3Actualitzat

Pecco Bagnaia ha fet un temps estratosfèric en la primera sessió de qualificació al Circuit de Jerez. El campió vigent, discret en els lliures del matí, ha volat en els oficials de la tarda, i s'ha permès batre el rècord absolut del circuit, que ell mateix posseïa des de feia dos anys. La Ducati oficial de l'italià ha estat tan superior, que ha tret més d'un segon a la resta de favorits.

El primer d'ells, Maverick Viñales, guanyador de l'últim gran premi a Austin i segon millor temps avui a Jerez amb la nova Aprilia. El podi teòric de la sessió l'ha completat Marc Márquez, que ha mantingut el ritme dels lliures i amb la Ducati aspira un bon resultat al circuit andalús. 

En canvi, el seu germà Àlex, el més ràpid al matí, ha caigut a la tarda i només ha pogut marcar el desè temps. Això sí, s'ha estalviat la Q1 de demà i passa a la sessió de qualificació directa. 

També ha anat per terra Dani Pedrosa, provador de KTM, que aquest cap de setmana disputarà el gran premi com a pilot convidat. Ha pogut tornar a pujar a la moto però només ha estat capaç de fer el 14è temps, fora de les places que donen accés a la Q2. 

 

No s'ha pogut repetir, doncs, el pòquer català de la sessió lliure del matí, en què els dos germans Márquez, Maverick Viñales i Aleix Espargaró havien ocupat les quatre primeres places.  

 Altres noms il·lustres, com Àlex Rins, Fabio Quartararo o Brad Binder tampoc no han entrat entre els deu primers, i aquest dissabte tindran feina doble en la lluita per una bona posició a la cursa de diumenge. Abans, però, la cursa esprint, prevista per demà a la tarda. 

 

 

Anar al contingut