Ivan Rakitic a l'anada dels quarts de final contra la Roma el 2018
Ivan Rakitic a l'anada dels quarts de final contra la Roma el 2018 (Europa Press)
Barça

La millor Champions de la història segons Ivan Rakitic

L'exjugador del Barça i actual membre de la plantilla de l'Al-Shabab saudita se sincera sobre les desfetes a la Champions, la capitania de Messi i el nivell de Neymar

Redacció Esport3Actualitzat

Ivan Rakitic va desvincular-se del Sevilla al mercat d'hivern per posar rumb a l'Aràbia Saudita. El croat fitxava per l'Al-Shabab i s'acomiadava de la capital andalusa com a llegenda del club. A Riad ha jugat cinc partits, tots com a titular. També va marcar el gol de la victòria en el seu debut contra el Damac FC.

Dijous, el pòdcast "All roads leads to Saudi" va penjar la seva tertúlia amb el migcampista al seu canal de YouTube (@MicsPodcast). Allà, Rakitic va fer un repàs de la seva trajectòria, on li van preguntar pel Barça, el Reial Madrid, la Champions i altres jugadors i companys de professió.

La millor Champions de la història

Per ell, "la Champions del 2015 va ser la millor de la història". Aquella edició el Barça es va proclamar campió --l'últim cop que el club l'ha guanyada--. Els blaugranes van eliminar els campions d'Anglaterra, França, Alemanya i Itàlia: Manchester City a vuitens, PSG a quarts, Bayern de Múnic a les semifinals i la Juventus a la final de Berlín. Precisament, a l'Olympiastadion, Ivan Rakitic va obrir el marcador pel Barça (1-3).

"A Barcelona no n'hi ha prou guanyant, has de guanyar amb estil."

El croat també lamenta no haver aixecat més orelludes amb el FC Barcelona: "Vam perdre les Champions el 2017 i el 2018 per errors nostres. Els rivals ho van merèixer, però crec que no ho vam intentar prou." Atribueix les derrotes a una possible relaxació de l'equip. "Potser ens vam cansar de guanyar. Quan guanyes tant, perds la concentració i no estàs atent als detalls. És llavors quan et maten", explica.

"Crec que Neymar encara té molt per donar"

Neymar és el jugador preferit de Rakitic. De fet, considera que la marxa del davanter brasiler va ser una de les principals raons de la davallada de nivell a Can Barça. "Marca la diferència, fa que el futbol sigui com ballar." L'integrant de l'MSN s'està recuperant del trencament de creuats de l'octubre passat. També juga a la Lliga saudita, a l'Al-Hilal, el líder. Es va desfer en elogis: "He tingut l'oportunitat de jugar amb moltes estrelles, ell és diferent. És molt amable i obert, i estic molt content que hagi fet carrera."

La capitania de Messi

El jugador de l'Al-Shabab creu que l'argentí és el millor jugador de la història i ho exemplifica amb humor: "Està tocat per Déu. Podria ser el millor lateral esquerre, si ell volgués". Tanmateix, admet que "no era el millor capità per dir-te què havies de fer". "Ell era únic, diferent", afegeix.

Al seu torn, explica que Luis Suárez té dues personalitats: una fora i l'altra dins del camp. "Necessita marcar. És una bèstia. La seva millor qualitat: té una oportunitat i la marca."

Massa canvis ràpids a Can Barça

Segons Ivan Rakitic, la diferència més gran entre el Reial Madrid i el Barça és que els blancs estan fent el canvi generacional "progressivament", a diferència dels blaugranes, que l'estan fent "massa ràpid". "Modric i Kroos encara són al club, cuiden les noves estrelles joves."

Les preguntes ràpides

Per acabar el programa, va respondre a una sèrie de qüestions. El croat elogia el seu ídol de la infantesa, Robert Prosinecki. D'altra banda, creu que Christian Gross, Unai Emery, Luis Enrique i Slatko Dalic són els entrenadors que més impacte han tingut en la seva trajectòria.

"El trofeu més important que he guanyat és la Champions del 2015, però el més emotiu és la primera Europa League amb el Sevilla. Ningú s'ho esperava. Jugàvem contra el Benfica, es comentava quants gols ens marcarien i eren millors. Vam anar a penals i vaig ser l'MVP de la final."

Anar al contingut