Zubizarreta i Villas-Boas, en una imatge de l'etapa en què van coincidir a Marsella
Zubizarreta i Villas-Boas, en una imatge de l'etapa en què van coincidir a Marsella
Futbol

El tàndem Villas-Boas-Zubizarreta acaba amb 42 anys de Pinto da Costa a la presidència del Porto

La incorporació de l'exdirector esportiu del Barça ha estat el principal reclam de l'extècnic per accedir a la presidència dels "dragoes"

Redacció Esport3Actualitzat

Andoni Zubizarreta portava un temps allunyat dels despatxos, però se li girarà feina. L'exporter i exdirector esportiu del Barça ha estat el principal reclam d'André Villas-Boas en la seva proposta per accedir a la presidència del Porto. El tècnic portuguès, de 46 anys, ha estat escollit aquest dissabte nou màxim mandatari renovar el club dels "dragoes", que en els últims anys ha perdut petja davant els seus principals rivals, Benfica i Sporting. Ha superat a les urnes el sempitern president de l'entitat: Jorge Nuno Pinto da Costa, de 86 anys i que en portava 42 presidint el club. 

La campanya ha estat prou crua, amb agressions a l'última assemblea general a seguidors crítics amb Pinto da Costa, i demandes interposades als caps de les faccions ultres, com a instigadors i perpetradors d'aquestes agressions.  

A les eleccions hi han concorregut dos candidats més, però des de bon principi les estimacions apuntaven que el triomf estaria entre Pinto da Costa i Villas-Boas. L'extècnic de Chelsea, Mònaco i Tottenham, que va guanyar una Europa League (2011) des de la banqueta amb el Porto, prioritza l'estabilització econòmica del club, a més de fer una "aposta seriosa" pel futbol femení i entrar al futbol sala. Pinto da Costa, a la defensiva, acusava el seu principal rival de voler vendre el club "als diners àrabs"

Zubizarreta, que va ser director esportiu d'Athletic (2001-2004), Barça (2010-15) i Olympique de Marsella (2016-20), on va fitxar Villas-Boas per a la banqueta, està a punt per assumir un nou repte. Els socis del Porto així ho han decidit.

Andoni Zubizarreta: 'Leo Messi ja té la decisió presa'
Andoni Zubizarreta, en una imatge d'arxiu

  
   
   

Anar al contingut